Humla, «Angelsen Senior» og ny havbruksteknologi er blant temaer som har engasjert i år.Foto: Stø Technology, Frank Nilsen og Eivind Senneset
Humla, «Angelsen Senior» og ny havbruksteknologi er blant temaer som har engasjert i år.Foto: Stø Technology, Frank Nilsen og Eivind Senneset
Humla, «Angelsen Senior» og ny havbruksteknologi er blant temaer som har engasjert i år.Foto: Stø Technology, Frank Nilsen og Eivind Senneset

Dette var våre mest populære podkaster i år

Havbruksteknologi og nye båter er noe av det som har fenget mest blant våre lyttere.

Gjennom hele 2019 har Tekfisk levert nye podkaster hver uke.

Podkasten som har flest lyttere handler om «Angelsen Senior», som ifølge verftet er verdens største fiskebåt med batteri.

Som flere av de andre mest populære podkastene er den spilt inn på Tekfisk Direkte, som er live podkaster med publikum i salen. Her kan du høre den:

Den nest mest populære podkasten er også spilt inn i Svolvær under Lofotfishing. Den handler om undervannsfarkosten «Humla», som henter litt og litt fisk fra trålen og opp i båten.

Planen til gründer Arne Flø i Stø Technology er at det skal revolusjonere trålfisket. Her kan du høre samtalen med Flø:

På tredjeplass er en podkast som er spilt inn live på Verftet i Bergen i juni. Karoline Sjødal Olsen i Blue Lice, Sven Kolstø i Optoscale, Christine Spiten i Blueye og Michael Niesar i Sulefisk snakker om hva de mener skal til for å få ny teknologi inn i havbruksnæringen.

Her kan du høre podkasten:

Den fjerde mest populære podkasten handler om hvordan Optimar jobber med å digitalisere fiskeri- og oppdrettsnæringen. Optimar leverer fiskefabrikker både til båter og på land, og utstyr til oppdrettsnæringen. Her kan du høre teknologisjef Peder Stette fortelle om Optimars digitale reise:

I år tok vi også Tekfisk Direkte til utlandet. Podkasten som ble spilt inn på Danfish handler om fremtidens fiskebåt, og er den femte mest lyttede til i år.

Direktør Kent Damgaard i Karstensens Skibsværft, reder Odd Lundberg, reder Bjørn Kjellby og skipsdesigner Erlend Hagen i Naval Consult diskuterer her hvordan nye fiskebåter skal bli grønnere og hvordan de kan ta vare på kvaliteten, slik at fisken får enda større verdi:

Her er hele listen:

  1. Slik har de jobbet for å få nye «Angelsen Senior» grønn og støyfri»
  2. Denne teknologien skal revolusjonere trålfisket
  3. Dette mener de skal til for å få ny teknologi inn i havbruksnæringen
  4. Slik vil Optimar digitalisere fiskeri- og oppdrettsnæringen
  5. - Det er en himmelvid forskjell på nybåten og den vi bygde i 2000
  6. Verdens raskeste elbåt skal brukes i havbruksnæringen
  7. Slik skal Pelagia hente hjem makrellproduksjonen
  8. Dette fartøyet skal bygges om til bløggebåt
  9. Sondre Eide vil gjøre røkteren til en superhelt
  10. Han bruker erfaring fra Silicon Valley til å bygge ny oppdrettsteknologi i Norge
( VILKÅR )
 
Del saken