Stian Rognlid er global kommersiell leder for lukkede oppdrettssystemer i Skretting.Foto: Skretting
Stian Rognlid er global kommersiell leder for lukkede oppdrettssystemer i Skretting.Foto: Skretting
Stian Rognlid er global kommersiell leder for lukkede oppdrettssystemer i Skretting.Foto: Skretting

Skretting: Det trengs 1 million tonn fôr for å dekke etterspørselen fra landbaserte anlegg

Skretting vil vurdere å bygge en ny fabrikk når behovet for mer fôr øker.

Den store fôrprodusenten Skretting estimerer at det trengs 975.000 tonn ekstra fôr får å dekke den nylige «boomen» av landbaserte oppdrettsprosjekter.

Tallet er et estimat baserte på fôrkonverteringsforhold på 1,6 og de 840.000 tonn med fisk som er ventet å bli oppdrettet i landbaserte prosjekt innen 2031. Det opplyser global kommersiell leder for lukkede oppdrettssystemer, Stian Rognlid, til IntraFish.

Fôrprodusenten leverer for tiden til landbaserte fasiliteter fra en rekke forskjellige steder, sier Rognlid. 

Har nok kapasitet

 I november kunngjorde Skretting globale kvalitetsstandarder for et nytt utvalg av fôrprodukter, dedikert for produksjon i RAS-anlegg, som minimerer risikoen for dårlig vannkvalitet og filterbelastning. 

 Like etter fikk selskapet en seier ved å sikre seg en kontrakt for å forsyne den amerikanske landbaserte lakseoppdretteren Atlantic Sapphire med fôr.

Vil sikre fôrforsyningen

Skretting har nok kapasitet til å levere markedet slik det er nå, men mange landbaserte prosjekter er i ferd med å realiseres.

- Vi planlegger og jobber med hvordan vi kan betjene det voksende markedet på den mest optimale måten. Vi vil sikre at fôrforsyningen ikke vil være en begrensende faktor i den nye landbaserte utviklingen, sier Rognlid.

Skretting kan levere til østkysten av Nord-Amerika fra det kanadiske anlegget selskapet driver. Imidlertid, hvis og når volumene bygges opp i området, vil Skretting vurdere å bygge en ny fôrfabrikk, har Skrettings kommersielle direktør Evy Vikene tidligere uttalt til IntraFish.

Les også:

( VILKÅR )
 
Del saken