Tidligere Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog har fått et nytt styreverv.Pressefoto
Tidligere Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog har fått et nytt styreverv.Pressefoto
Tidligere Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog har fått et nytt styreverv.Pressefoto

Den tidligere Mowi-sjefen investerer i el-båter for oppdrettsnæringen

Alf-Helge Aarskog investerer i el-båtprodusenten Evoy og blir samtidig styremedlem i selskapet.

Evoy har gjort en emisjon på 8,5 millioner kroner etter at de startet en investorjakt i fjor høst. Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog er blant dem som går inn med penger, skriver Evoy i en pressemelding fredag. 

- Tid er kostbart i oppdrett. Redusert tidsbruk og kostnader på vedlikehold og ikke minst logostikken rundt drivstoff ut til alle de mange hundre lokalitetene i oppdrett i Norge vil gjøre at Evoy sine løsninger kan bli svært ettertraktede, sier Aarskog i meldingen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Aarskog også går inn i styret til Mowi.

Kapital og kompetanse

Evoy holder til i Florø, i Vestland fylke. De produserer i første omgang på el-båter til proffmarkedet mellom 20 og 40 fot med innenbords motor. I 2021 skal de inn i fritidsbåtmarkedet, og kommer også med påhengsmotor.

- Vi er ydmyke og svært glade for at Alf-Helge nå har bestemt seg for å bidra til Evoy sin videre reise, både med kapital og kompetanse. Spesielt det siste er helt uvurderlig både for den fasen som vi er i nå, men også for den hurtige internasjonale veksten som vi kommer til å få de neste årene, sier Leif A. Stavøstrand i meldingen. 

Han er daglig leder og medgrunnlegger av selskapet.

Her kan du høre podkast med Leif A. Stavøstrand fra i fjor: 

Serieproduksjon

Tidligere i år skreve Tekfisk at gründerselskapet var klar for å starte serieproduksjon av det elektriske fremdriftssystemet til arbeidsbåter. Produksjonen skulle starte for fullt andre kvartal i år. 

Evoy er en familiebedrift som Leif A. Stavøstrand startet opp, sammen med faren Gunnar, da han forlot toppsjefstillingen på oljebasen i Florø. De har samarbeid med både sjarkprodusenten Tobias og med Helgeland plast.

( VILKÅR )

 
Del saken