Salthammer Båtbyggeri bygger katamaran for Finnsnes dykk and anleggsservice. Illustrasjon: Tomra Engineering/Roy Frostad
Salthammer Båtbyggeri bygger katamaran for Finnsnes dykk and anleggsservice. Illustrasjon: Tomra Engineering/Roy Frostad
Salthammer Båtbyggeri bygger katamaran for Finnsnes dykk and anleggsservice. Illustrasjon: Tomra Engineering/Roy Frostad

To skrog og lugarer med eget bad i Salthammer sitt 146. bygg

Muskelbunten på 25 meter skal gå til et servicebåtselskap i Finnsnes, og skal stå klar i mai 2021.

Katamaranen av type Coastcat25W «TBN» gir Salthammer båtbyggeri nok å gjøre i et år fremover. Hele fartøyet skal bygges ved verftet.

På deres egen Facebook-side forteller verftet at nyheten om signert kontrakt med Finnsnes dykk & anleggsservice ga både marsipankake og en god inngang på helgen for de ansatte og for daglig leder ved Salthammer båtbyggeri, Ove Amdam.

Oppstart blir før ferien i år.

zoomVerftet har lagt ut bilde, og skriver på sin Facebook-side: Fornøyde karer ved signering. Til høyre Ove Amdam, daglig leder ved Salthammer Båtbyggeri og Keneth Larsen, daglig leder Finnsnes Dykk & Anleggservice.
Verftet har lagt ut bilde, og skriver på sin Facebook-side: Fornøyde karer ved signering. Til høyre Ove Amdam, daglig leder ved Salthammer Båtbyggeri og Keneth Larsen, daglig leder Finnsnes Dykk & Anleggservice.

Flere oppdrag krever flere folk

- Det er med stor glede og stolthet å kunne presentere ny kontrakt tross de tider hele samfunnet er, og har vært i den siste tiden. Vi håper og tror at dette kan være med å spre positivitet og tro i denne tiden, skriver verftet på Facebook.

Verftet, som ifølge Vestnesavisa er i gang med et servicebåtoppdrag for Abyss Aqua, må leie inn ekstra mannskap for å få kabalen til å gå opp. 

Prisen på Finnsnes dykk & anleggsservice sitt fartøy blir 65 millioner kroner, skriver iLaks, som også har snakket med daglig leder Keneth Larsen. Han sier til nettstedet at det er den «desidert råeste servicekatamaranen» som er bygget

Tomra Engineering

Designet på Coastcat25Wer det Tomra Engineering AS i Tomrefjord som står bak, og det er fjerde gang Tomra og Salthammer samarbeider om en design. 

Foruten en lengde på 25 meter, får nybåten en bredde på 13 meter. Dekksvinsj med en kapasitet på 80 tonn, «store kraner» og kraftig maskineri og propellanlegg, skal sørge for en dugendes arbeidshest for Finnsnes-rederne.

Om bord blir det rikholdig dekksutrustning og lugarkapasitet til fem personer. Hver lugar får sitt eget bad. 

zoomKeneth Larsen er daglig leder i Finnsnes dykk & anleggsservice.
Keneth Larsen er daglig leder i Finnsnes dykk & anleggsservice.

Servicebåt- og dykkertjenester

Det er første gang verftet har oppdrag fra Finnsnes-bedriften Finnsnes dykk & anleggsservice. Selskapet leverer servicebåt- og dykkertjenester til blant annet oppdrettsnæringen.

Finnsnes dykk & anleggsservice gjorde seg bemerket i lokale riksmedier nylig, da de berget sjarken «Kevin», som hadde grunnstøtt i den problematiske Rystraumen. 

Servicefirmaet startet opp i 2002, og gikk fra en sped start til nær 40 millioner i omsetning i 2016. Da var 80 prosent av oppdragene for havbruksnæringen, selv om selskapet også utfører tjenester for andre næringer i tillegg til det offentlige. Daglig leder Keneth Larsen sa til Fiskeribladet at flere oppdrettsanlegg og strengere regulering, rømming og miljø var suksessfaktorer for dem. For 2018 er driftsinntektene på nær 68 millioner kroner.

( VILKÅR )
 
Del saken