Illustrasjon av Salmars prestisjeprosjekt Innovanor i Lenvik i Troms.Salmar
Illustrasjon av Salmars prestisjeprosjekt Innovanor i Lenvik i Troms.Salmar
Illustrasjon av Salmars prestisjeprosjekt Innovanor i Lenvik i Troms.Salmar

Norsk kjøleleverandør har fått storoppdrag for Salmar

PTG Frionordica har landet en millionkontrakt på prestisjeprosjektet Innovanor på Senja.

Når Salmar bygger det som skal bli Nord-Norges største slakte- og prosesseringsanlegg for laks, er det PTG Frionordica som har fått avtalen om å levere isanlegget. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

Svært fornøyde

- Vi er svært fornøyde med at Salmar har valgt våre Finsam is-systemer til et av verdens mest avanserte anlegg for slakting og bearbeiding av laks, sier Per Johansen i pressemeldingen. Johansen er visepresident for salg i PTG Frionordica.

Installasjon skal skje i oktober-november, og selskapet regner ikke med at koronasituasjonen vil påvirke fremdriften på det tidspunktet. De understreker at de også kartlegger alternativer, om underleverandører skulle svikte. 

zoomKetil Røberg, salgs- og markedsdirektør for marine og industri i PTG og Per Johansen, visepresident for salg i PTG Frionordica.
Ketil Røberg, salgs- og markedsdirektør for marine og industri i PTG og Per Johansen, visepresident for salg i PTG Frionordica.

Skal stå klart i midten av neste år

Salmar sitt prestisjeprosjekt Innovanor skal står klart i medio 2021, og vil ha en kapasitet på 70.000 tonn laks. PTG Frionordica skal levere et bredt spekter av ismaskineri og transportløsninger. Det inkluderer ismaskiner med en kapasitet på 150 tonn is i døgnet, isknuser og blandetank for sørpe, og dobbelt islager på to ganger 40 tonn.

Innovanor ligger i Klubben næringsområde på den nye Senja kommune. 

Velprøvde systemer

PTG Frionordica sine Finsam-systemer er velprøvd teknologi i inn- og utland, skriver de i pressemeldingen. Systemet omfatter container-baserte isanlegg, ismaskiner, og is-slurry-produksjon.

Salmar investerer over en milliard kroner i anlegget, der det stilles strenge krav til hygiene, driftssikkerhet, og ikke minst hyppig islevering til mange punkter. 

Det er PTG Frionordica sine avdelinger i Molde, Grimstad og Finnsnes som står for produksjon og installasjon. 

I august investerte PTG Frionordica i ny fabrikk i Malmefjorden utenfor Molde. Sterk ordreinngang innen landbasert oppdrett og brønnbåt var noe av grunnen til at selskapet spyttet i over 20 millioner på satsingen, skrev Fiskeribladet da. 

zoomPrestisjeoppdraget omfatter en hel kjede av isløsninger.
Prestisjeoppdraget omfatter en hel kjede av isløsninger.

Ringvirkninger lokalt

- Byggingen av Innovanor bekrefter vår sterke tro på Troms og Senja. Her tar vi steget og bygger et anlegg som vil ha positive ringvirkninger for lokalsamfunnet i mange tiår fremover, sier Frode Arntsen, konserndirektør for industri og salg i Salmar i meldingen. 

Det er ikke første gang PTG Frionordica gjøre storleveranser til Salmar. Selskapet fikk også et slikt oppdrag for Salmar på Frøya i 2009.

- At Salmar bestiller fra oss igjen, tar vi som tegn på at de er fornøyd med oss og utstyret vi leverte da. Siden den gang er produktene videreutviklet, særlig med sikte på bedre hygiene og rengjøringsvennlighet, sier Johansen.

- Er godt rustet

PTG skal også levere varmevekslere og sjøvannskjølte kondensatorer gjennom kuldeentreprenøren Johnson Controls. Varmevekslerne skal kjøle laksen når den kommer inn til anlegget, mens de kondensatorene skal kjøle bort all varmen fra kuldeanleggene.

- Som Norges største kompetansemiljø innen temperaturhåndtering, blant annet med serviceavdeling på Finnsnes, er vi godt rustet til å støtte Salmar og andre bedrifter på Senja som er avhengige av perfekt temperatur i sin produksjon, sier Johansen.

( VILKÅR )
 
Del saken