Dronebilde fra området hvor fabrikken nå bygges og hvor utstyret skal på plass til høsten.Foto: Pressefoto
Dronebilde fra området hvor fabrikken nå bygges og hvor utstyret skal på plass til høsten.Foto: Pressefoto
Dronebilde fra området hvor fabrikken nå bygges og hvor utstyret skal på plass til høsten.Foto: Pressefoto

Brødrene Sperre investerer over 100 millioner kroner i nytt pelagisk anlegg

Et nytt prosessanlegg for pelagisk fisk er under bygging på Ellingsøy. Bygget som skal huse anlegget er på 2400 kvadratmeter.

Anlegget som er prosjektert vil være blant de største i Norden for rundfisk når det etter planen skal stå ferdig i september, melder Brødrene Sperre i en pressemelding mandag.

Investeringsrammen er på godt over 100 millioner kroner. MMC First Process er valgt som leverandør til det pelagiske landanlegget for håndtering og prosessering av fisk.

- Helt ekstraordinært

«Med en investeringsramme på godt over 100 millioner kroner, satser Brødrene Sperre AS tungt på pelagisk fiskeindustri i en tid hvor Norge er i ferd med å ende opp som en råvareeksportør. Bygget som skal huse det nye prosessanlegget er på 2400 kvadratmeter», opplyser selskapet i meldingen. 

Per Arild Aamelfot i MMC First Process, peker på at teknologien er godt kjent og at selskapet tidligere har levert lignende løsninger flere ganger.

- Men størrelsen og mengden fisk dette anlegget skal kunne håndtere, gjør det helt ekstraordinært, sier Aamelfot. 

zoomNYTT ANLEGG: Inger-Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre (t.v.) - her sammen med Nina Farstad, prosjektleder MMC First Process, Per Arild Amelfot, kundeansvarlig i MMC og Petter Leon Fauske, daglig leder i MMC.
NYTT ANLEGG: Inger-Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre (t.v.) - her sammen med Nina Farstad, prosjektleder MMC First Process, Per Arild Amelfot, kundeansvarlig i MMC og Petter Leon Fauske, daglig leder i MMC.

Lokal verdiskapning

- Med det nye anlegget vil vår produksjonskapasitet for pelagisk fisk vil bli noe større og langt mer fleksibel, sier daglig leder og medeier Inger-Marie Sperre i Brødrene Sperre, som er en av Norges største produsenter av pelagisk fisk.

Hun peker på lokal verdiskapning og lokale arbeidsplasser som grunnene til av de valgte å kjøpe det nye prosessanlegget av MMC First Process.

Sperre sier det er avgjørende for Brødrene Sperre å få det nye anlegget klart før sesongstart, og at alle jobber med svært stramme tidsrammer.

( VILKÅR )
 
Del saken