Med Ifarm ønsker Cermaq å utvikle en teknologi med billedgjenkjenning i et sorteringskammer i laksemerden.Illustrasjon: Cermaq iFarm
Med Ifarm ønsker Cermaq å utvikle en teknologi med billedgjenkjenning i et sorteringskammer i laksemerden.Illustrasjon: Cermaq iFarm
Med Ifarm ønsker Cermaq å utvikle en teknologi med billedgjenkjenning i et sorteringskammer i laksemerden.Illustrasjon: Cermaq iFarm

Cermaq har valgt ScaleAQ som samarbeidspartner til sin iFarm

ScaleAQ skal levere sitt Midgardsystem med flytekrage, vinsj og Midgardnot, i tillegg til nottak og nottube som skal omslutte iFarm-enheten som utvikles av BioSort.

Det går fram av en pressemelding fra Scale AQ.

 Første utgave av iFarm, tidligere omtalt hos Tekfisk, skal etter planen settes ut på anlegget Martnesvika i Steigen til sommeren 2020.

- For oss var det avgjørende å få med en partner på laget som har den beste kompetansen og nok muskler til å sikre at vi lykkes med iFarm, sier prosjektleder for iFarm i Cermaq, Karl Fredrik Ottem, i meldingen. Han peker på at de kjenner selskapet godt fra før og at det har vært viktig i prosessen

Vil være rådgivere i framtiden

- Vi er svært fornøyde med at Cermaq valgte oss. Vi føler at dette er en bekreftelse på at vår strategi om å tilby partnerskap er korrekt. For ettertiden vil vi i større grad være rådgivere enn selgere, sier markedssjef i ScaleAQ, Stig Førre, i meldingen.

zoomBilde av ansatte i ScaleAQ, Cermaq og Biosort. Personene i bildet er fra bakerst til venstre: Harald Tronstad (BioSort), Bernt Saugen (BioSort), Tore S Strand (ScaleAQ), Martin Søreide (ScaleAQ), Sindre Abrahamsen (BioSort), Odd Ronald Olsen (ScaleAQ), Noralf Rønningen (ScaleAQ), Karl Fredrik Ottem (Cermaq), Geir Hauge (BioSort) og Kjell Hansen (Cermaq).
Bilde av ansatte i ScaleAQ, Cermaq og Biosort. Personene i bildet er fra bakerst til venstre: Harald Tronstad (BioSort), Bernt Saugen (BioSort), Tore S Strand (ScaleAQ), Martin Søreide (ScaleAQ), Sindre Abrahamsen (BioSort), Odd Ronald Olsen (ScaleAQ), Noralf Rønningen (ScaleAQ), Karl Fredrik Ottem (Cermaq), Geir Hauge (BioSort) og Kjell Hansen (Cermaq).

Cermaq, BioSort og ScaleAQ har satt sammen en prosjektgruppe med komplementær kunnskap. Dette skal sikre at iFarm-prosjektet får de beste forutsetningene for å lykkes, mener partnerne.

Ser hver enkelt fisk

iFarm er et system under utvikling som ved hjelp av bildegjenkjenning og identifisering av hver enkelt laks vil monitorere status og utvikling for hver fisk i en merd, som vekst, helse og lus. Individuelle fisk kan sorteres ut, og kun fisk med behov vil bli behandlet. 

Cermaq er tildelt fire utviklingskonsesjoner for iFarm.

( VILKÅR )
 
Del saken