HENTER BRUK: «Ben Hur» i kjente omgivelser før helga, på vei inn til Svolvær for å hente en snurrevad før det bar mot hjemmehavna og lørdagens dåp.Foto: Frode Adolfsen
HENTER BRUK: «Ben Hur» i kjente omgivelser før helga, på vei inn til Svolvær for å hente en snurrevad før det bar mot hjemmehavna og lørdagens dåp.Foto: Frode Adolfsen
HENTER BRUK: «Ben Hur» i kjente omgivelser før helga, på vei inn til Svolvær for å hente en snurrevad før det bar mot hjemmehavna og lørdagens dåp.Foto: Frode Adolfsen

«Ben Hur» døpt: - En kjempefin seremoni

I helga kunne nye «Ben Hur» endelig presenteres hjemme i Senjahopen. Det ble minneverdig for skipper og reder Tommy Nilsen.

Både dåp og åpen båt sto på programmet lørdag. Begge deler absolutt vellykket, ifølge Nilsen.

- Mange folk hadde møtt opp på kaia, og det ble en kjempefin seremoni. Vi kunne ikke ønsket oss en bedre mottakelse, sier «Ben Hur»-rederen.

zoomFORNØYD: Skipper og reder Tommy Nilsen sier seg så langt godt fornøyd med sin nye «Ben Hur».
FORNØYD: Skipper og reder Tommy Nilsen sier seg så langt godt fornøyd med sin nye «Ben Hur».

Nært feltet

Den knapt 21 meter lange og ni meter brede snurrevadbåten i aluminium ble formelt levert fra GOT Skogsøy Båt allerede i desember. Men etter nordoverturen for noen uker siden har senjaværingene ligget i Moskenes i Lofoten der dekksutstyr til behandling av fangsten er montert. Før helga ble så snurrevadbruk hentet hos Selstad i Svolvær, før kursen endelig kunne settes nordover mot yttersida av Senja og hjemmehavna ikke langt fra de fiskefeltene der rederen regner med å komme i gang med torskefisket om ikke altfor lenge.

Tromsø neste

- Men fortsatt gjenstår det en del papirarbeid og andre ting som må gjøres før vi kommer i gang med fisket. Nå går vi til Tromsø og regner med å bruke litt tid der. Håpet er å komme i gang med fisket kanskje neste mandag hvis alt klaffer.

- Været blir en viktig faktor da, og det er jo meldt litt smårusk de nærmeste dagene, så vi får se hvordan det går.

- Ikke det at værforhold generelt er noen ekstra risikofaktor for oss. Det vi har sett av båten så langt er svært overbevisende, understreker Nilsen.

-Men når alt er nytt og skal prøves for første gang er det en fordel med så rolige forhold som mulig på feltet, fastslår han.

Jages på land?

- Vi blir etter planen et mannskap på fem om bord. Fire pluss en lærling, nærmere bestemt, forteller «Ben Hur»-rederen, og røper at lærlingen i dette tilfellet er hans egen sønn.

Så her må far sjøl regne med å bli kjøpt ut av yngre krefter?

 - Om ikke kjøpt ut riktig enda, så må han gjerne jage rederen på land så jeg heller kan puske litt med kveitevad og den slags, sier en tydelig tilfreds Tommy Nilsen.

zoomArbeidere for Latech ombord på «Ben Hur»
Arbeidere for Latech ombord på «Ben Hur»
zoomLEVERING: «Ben Hur» fikk levert en snurrevad hos Selstad i Svolvær. Resten av bruket leveres hos samme firmas avdeling i hjemmehavna Senjahopen.
LEVERING: «Ben Hur» fikk levert en snurrevad hos Selstad i Svolvær. Resten av bruket leveres hos samme firmas avdeling i hjemmehavna Senjahopen.
zoomFra dekket på «Ben Hur».
Fra dekket på «Ben Hur».
zoomI SNØ: Her blir en snurrevad tatt om bord i lett snøvær før kursen kunne settes mot hjemmehavna Senjahopen.
I SNØ: Her blir en snurrevad tatt om bord i lett snøvær før kursen kunne settes mot hjemmehavna Senjahopen.
zoomMED SNURREVAD: «Ben Hur»-rederiet øker med nybygget båtstørrelsen fra 15 til 21 meter, men trapper ned fra mer variert redskapsbruk om bord på den forrige «Ben Hur», til bare snurrevad med den nye.
MED SNURREVAD: «Ben Hur»-rederiet øker med nybygget båtstørrelsen fra 15 til 21 meter, men trapper ned fra mer variert redskapsbruk om bord på den forrige «Ben Hur», til bare snurrevad med den nye.
( VILKÅR )
 
Del saken