Flak med tørket sukkertare kan med stor fordel erstatte salt i mat, mener Austevoll Seaweed. NÅ har de fått designpris.Arkivfoto: Anders Furuset
Flak med tørket sukkertare kan med stor fordel erstatte salt i mat, mener Austevoll Seaweed. NÅ har de fått designpris.Arkivfoto: Anders Furuset
Flak med tørket sukkertare kan med stor fordel erstatte salt i mat, mener Austevoll Seaweed. NÅ har de fått designpris.Arkivfoto: Anders Furuset

Norske tangdyrkere får designpris

Tangprodusneten Austevoll Seaweed Farm mottar heder for god design i form av DOGA-merket.

- DOGA-merket for design og arkitektur løfter fram de beste prosjektene og viser hvordan design og arkitektur bidrar til innovasjon og verdiskaping i Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding i forbindelse med tildelingen.

Utmerkelsen blir delt ut i dag, onsdag 22. januar på DOGA-dagen 2020 i Oslo. DOGA er for øvrig en forkortelse for stiftelsen Design og arkitektur Norge.

Austevoll Seaweed Farm er også nominert til selve hovedprisen, DOGA Hedersmerket, som deles ut senere på ettermiddagen.

Austevoll Seaweed Farm er en av Norges aller første tangdyrkere. Sammen med mesterkokk og Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen har de utviklet fire forskjellige tangprodukter.

Tangdyrkerne på Austevoll koblet på designbyrået Kind Conceptual Branding for å utvikle et designkonsept for Flyt Seaweed-serien sin.

Designerne hentet inspirasjon fra tangens biologiske struktur for å lage en unik visuell identitet for produktet. 

Juryen mener designkonseptet bak Flyt Seaweed er tidløst, helhetlig og nyskapende, og legger til at det er forfriskende med et norsk eksportprodukt som hverken støtter seg på troll eller midnattssol.

( VILKÅR )
 
Del saken