Kleven Verft får nye eiere, men beholder navnet.Arkivfoto: Per Eide
Kleven Verft får nye eiere, men beholder navnet.Arkivfoto: Per Eide
Kleven Verft får nye eiere, men beholder navnet.Arkivfoto: Per Eide

Kroatere overtar verftet i Ulsteinvik

Navnet skal bestå, men det tradisjonsrike verftet får nye eiere.

Kroatiske Div Group, som eier verftsgruppen Brodosplit, vil kjøpe Kleven verft i Ulsteinvik av Hurtigruten. Det skal ifølge Kleven gi betydelig lavere kostnader for nye skip, skriver e24.no.

I en pressemelding fra verftet uttaler administrerende direktør ved verftet, Kjetil Bollestad, at han er svært glad for dette:

- Jeg er utrolig glad på vegne av alle ansatte i Kleven at vi nå er i ferd med å få inn en ny og solid eiar av verftet. Vi har gjennom en vanskelig periode klart å levere fantastiske skip, samt beholde den høge kompetansen på verftet. Nå skal vi sammn med nye eiere tenke langsiktig og utvikle oss videre. Dette blir en ny og spennende epoke for alle Kleven-ansatte. 

Navnet består

Også eier og administrerende direktør i DIV Group, Tomislav Debeljak, sier han ser fram til samarbeidet:

- Vi er veldig glade for å ha signert denne avtalen som åpner muligheten for samarbeid mellom to lange og vellykkede skipsbyggertradisjoner. Kleven er anerkjent over hele verden som et norsk verft med førsteklasses referanser og konstruksjonskunnskap, spesielt når det gjelder utstyr til komplekse skip. 

Det går fram av pressemeldingen at Kleven Verft fortsatt skal hete Kleven Verft når DIV Group står som eier. Verftet kommer også til å fortsette som et eget selskap, men under DIV Group-paraplyen.

- 2020 blir hektisk 

Etter levering av det hybride ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen i desember 2019, arbeider Kleven Verft per i dag med to store ombyggingskontrakter. Verftet bygger om et trål/snurrevad-fartøy for NordnesGruppen, og en lekter for Boa Barges AS. Begge skal leveres i 2020.

( VILKÅR )
 
Del saken