«Skår Senior» bygges hos Stadyard i Måløy.Foto: Stadyard
«Skår Senior» bygges hos Stadyard i Måløy.Foto: Stadyard
«Skår Senior» bygges hos Stadyard i Måløy.Foto: Stadyard

Dette ringnot- og trålfartøyet skal bygges i Måløy

«Skår Senior» blir helnorsk.

Marin Teknikk AS (MT) inngikk tidligere i år designkontrakt med fiskeriselskapet Skår Senior AS fra Kvalsvik på Nerlandsøy i Herøy.

Bygges lokalt

Byggingen av fiskebåten skal Stadyard i Måløy stå for.

- Vi er svært tilfredse og takknemlige med å lande slike avtaler som sikrer arbeidsplasser på Stadyard, Marin Teknikk og ellers våre andre faste og svært dyktige lokale underleverandører, samt skape aktivitet ellers rundt om i det maritime miljøet i Norge. Det er også spennende og givende å få jobbe tett sammen med dyktige redere i regionen, sier daglig leder Agnar Lyng i Stadyard i en pressemelding.

Det nye kombinerte ringnot- og trålerfartøyet, med design type MT1120, blir cirka 48,3 meter langt og 12 meter bredt. 

Norske leverandører

«Skår Senior» vil bli utrustet med topp moderne snurpe- og trålutstyr, samt 500 kubikkmeter RSW lastetanker og vakuumsystem for mest mulig skånsom behandling av fisken, ifølge pressemeldingen.

Det forberedes også for en mindre fabrikk til prosessering av fisk. Fartøyet bygges med innredning for ti personer og lett is-klasse.

Det nye pelagiske fiskefartøyet skal erstatte «Jøkul» og bygges for fiske etter sild, makrell og lodde i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen. 

Brunvoll Volda skal levere framdriftsystem og MMC First Process står for RSW system og fiskehåndteringsutstyr. Skroget skal bygges i Gdansk.

( VILKÅR )
 
Del saken