Her skal Kråkøy Slakteri bygge et fryseriPressefoto
Her skal Kråkøy Slakteri bygge et fryseriPressefoto
Her skal Kråkøy Slakteri bygge et fryseriPressefoto

Kråkøy Slakteri bygger nytt slakteri til 25 millioner kroner

Byggingen starter umiddelbart, og bygget er ventet å være ferdig i mai 2020.

Det nye fryseriet i Roan kommune i Trøndelag får en lagringskapasitet på 200 tonn, opplyser Kråkøy Slakteri i en pressemelding.

Innfrysningskapasitet blir på 20 tonn fisk per døgn. 

Bedriften har inngått avtale med avlsselskapet Aquagen for de neste tre årene. Avtalen gjelder et kvantum slakteferdig laks av tradisjonell størrelse, og slakting av stamfisk, står det i meldingen. 

Sto uten fast avtale

Sommeren 2018 ble det kjent at Måsøval Fiskeoppdrett og Refsnes Laks begge sa opp sine slakteavtaler ved bedriften med virkning fra årsskiftet 2018-2019. Slakteribedriften sto dermed i fare for å bli nedlagt, og de da 45 ansatte sto i fare for å miste jobbene.

- Det er klart at det er krise for oss og hele lokalsamfunnet om vi ikke får noen slakteavtaler for neste år. Vi har både tro og håp på at det kan løse seg, og har fokus på å få nye avtaler. Vi har fantastiske ansatte som står på som bare det, sa daglig leder Roger Sørgård til IntraFish da.

Tro på framtiden

I pressemeldingen skriver Kråkøy Slakteri at både Roan kommune og Åfjord kommune har vist «stor interesse og deltagelse i omstillingsperioden».

Prosjektet er finansiert gjennom Sparebank 1, Innovasjon Norge, Roan kommune og eierne selv. 

«En slik næringsutvikling vil gi stor aktivitet, økt verdiskaping og bidra til stabil sysselsetting langs denne delen av Trøndelagskysten. Interessen og deltagelsen vitner også om at kommunen har tro på en framtid som er skissert for Kråkøy Slakteri», heter det i meldingen.

Nøkkeltall KRÅKØY SLAKTERI AS (tall i millioner kroner)
20182017Endring
Inntekter75,142,975,1%
Driftsresultat8,20,0-
Resultat før skatt7,70,0-
Årsresultat6,00,0-
Driftsmargin10,9%0,0%-
Egenkapital13,47,481,1%
Totalbalanse32,129,29,9%
Langsiktig gjeld6,88,1-16,0%
( VILKÅR )
 
Del saken