Her skal Salmon Evolution bygge landbasert oppdrettsanlegg.Foto: Salmon Evolution
Her skal Salmon Evolution bygge landbasert oppdrettsanlegg.Foto: Salmon Evolution
Her skal Salmon Evolution bygge landbasert oppdrettsanlegg.Foto: Salmon Evolution

Salmon Evolution skal bygge eget settefiskanlegg med opp til 7,5 millioner smolt årlig

Salmon Evolution planlegger Europas største landbaserte oppdrettsanlegg i Fræna kommune.

Tirsdag gav Møre og Romsdal Fylkeskommune endelig godkjennelse på konsesjonssøknaden for eget settefiskanlegg for Salmon Evolution. Med dette sikrer den landbaserte oppdrettsgiganten tilgang på smolt året rundt, heter det i en pressemelding.

30.000 tonn matfisk

Konsesjonen gir tillatelse til å produsere 7,5 millioner smolt årlig. Settefiskanlegget er planlagt som et eget byggetrinn i kombinasjon med å reise det landbaserte anlegget. Her skal det produseres nesten 30.000 tonn matfisk i året.

- Ved å etablere et settefiskanlegg vil vi sikre levering av smolt i henhold til våre kvalitetskrav, samt redusere den biologiske risikoen ytterligere i produksjonen, sier Oddvar Repstad, Fiskevelferdsansvarlig i Salmon Evolution i en meldingen.

Salmon Evolution kjøpte tomt til anlegget tidligere i år. De hentet også inn 50 millioner kroner i en emisjon. Brønnbåtrederiet Rostein var blant dem som gikk inn med midler.

Arbeidsplasser

Konsesjonen for det landbaserte anlegget kom på plass i fjor sommer

At et eget settefiskanlegg også har fått konsesjon, settes pris på i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

- At Salmon Evolution har fått godkjent konsesjonssøknaden for å etablere eget settefiskanlegg på Harøysundet, er veldig gledelig. Dette er en styrke for prosjektet totalt sett, og vil skape flere arbeidsplasser til kommunen. I tillegg vil dette gjøre hele regionen enda mer attraktiv for næringsutvikling, blant annet gjennom utnyttelse av de marine ressursene, sier ordfører i Fræna kommune, Tove Henøen i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken