Norway Royal Salmon selger laksetillatelser for 1,24 milliarder

Lingalaks, Tombre Fiskeanlegg og Eidesvik Laks kjøper den samlede oppdrettsvirksomheten til Norway Royal Salmon (NRS) i Hordaland og Rogaland. Kjøpet gjennomføres ved overtagelse av samtlige aksjer i Sør Farming AS, et datterselskap av NRS, ifølge en pressemelding fra advokat Tom Stemre. 

zoomKonsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon (NRS)
Konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon (NRS)

Han har vært koordinator og juridisk rådgiver for konsortiet i forbindelse med kjøpet. Kjøpesummen er på 1,24 milliarder kroner, ifølge en børsmelding fra NRS. 

- NRS er godt fornøyd med prisen vi har oppnådd, samt at vi kan videreutvikle samarbeidet med kjøperne på eksport av fisk, og slik fortsette å styrke vår egen salgsavdeling. Vi er glad for at kjøperne har lokal tilhørighet, ambisjoner og ressurser til å utvikle virksomheten videre, sier konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon i meldingen.

Transaksjonen er ledd i NRS sin strategi om å konsentrere og styrke sin virksomhet i Nord-Norge og på Island.

Sør Farming AS vil eie seks tillatelser for oppdrett av laks fordelt på fem lokaliteter i kommunene Bømlo og Karmøy. De tre lokale oppdrettsselskapene har også inngått et langsiktig samarbeid på kjøp og salg av fisk. 

Ifølge pressemeldingen fra advokat Tom Stemre vil ikke noen i de tre selskapene gi ytterligere opplysninger om kjøpet eller driftsplaner før etter overdragelsen i desember 2019. En betingelse for at kjøpet gjennomføres, er at virksomheten i region sør er blitt fisjonert ut av NRS Farming. 

( VILKÅR )
 
Del saken