Statssekretær Roy Angelvik (Frp).Foto: Anders H. Furuset
Statssekretær Roy Angelvik (Frp).Foto: Anders H. Furuset
Statssekretær Roy Angelvik (Frp).Foto: Anders H. Furuset

Vil ikke starte ny runde med utviklingstillatelser før den første er evaluert

- Vi er ikke engang ferdige med å tildele den første runden, sier statssekretær Roy Angelvik (Frp).

Norsk Industri og Tekna arrangerte tirsdag en konferanse om utviklingstillatelser. Arrangementet ble holdt på Næringslivets Hus i Oslo, med rundt 150 personer til stede.

Evaluering først

Begge arrangørene er tydelige på at de ønsker en ny runde, men med andre kriterier enn den første. Nærings- og fiskeridepartementet var ikke like entusiastiske. I alle fall ikke på kort sikt.

- Vi er midt innen i behandlingen av klagesakene fra første runde. Vi må ta oss tid til å se hvordan det blir, hvilke prosjekter som blir gjennomført, hva vi har oppnådd og hva vi ønsker å oppnå. Det tror vi næringen er tjent med, sier Angelvik til IntraFish.

Han sier at tiden de bruker på klagebehandling vil påvirke hvor lang tid det tar før de kan starte en evaluering.

- Vi håper å få ferdig de siste klagene innen rimelig tid, og starte en evaluering etter det.

- I løpet av neste år?

- Ja, om ikke neste år, i alle fall innen 2021.

Sier ikke at det ikke blir

Angelvik understreker at han ikke har sagt at det ikke blir noe runde to, men at «vi må ta det med ro, og evaluere runde en».

- Så ser vi også at det er noen som har fått tillatelser, og sier at de er usikre på om de skal realisere prosjektene. Det er ikke noe jippi nede på departementet når vi hører det, sa han.

- Vi har allerede varslet at vi ønsker en videreføring, enten innen havbruksnæringen eller fiskeri. Så får dere vente og se. Så kan vi tenke høyt, at det er stortingsvalg i 2021, så det kan hende at de som er på valg vil komme opp med gode løsninger før det, sa han videre.

- En av de tøffeste damene jeg kjenner

Anne Osland fra Fiskeridirektoratet opplyste tidligere på dagen at det for tiden ligger 17 nei-klager og 3 ja-klager (hvor det er uenighet om antall tillatelser) til behandling hos departementet.

- Selv om jeg er Frper, og egentlig ikke liker byråkrater, må jeg få skryte av Anne, sa Angelvik fra talerstolen.

- Jeg synes at du er ei helt fantastisk dame Anne, du er reflektert og ei av de tøffeste damene jeg kjenner. Direktoratet fortjener en stor applaus for jobben de har gjort frem til nå, sa han. 

Store verdier

Osland leder tildelingsseksjonen i direktoratet, som har behandlet alle 104 søknadene om utviklingstillatelser.

Angelvik sa også at arbeidet med behandlingen av søknader om utviklingstillatelser er svært viktig.

- Det er store verdier, mange arbeidsplasser. Jeg har møtt, og vil møte alle som har søkt og klaget gjennom såkalte lyttemøter. Det er veldig viktig - en ting er de faglige rådene, men i dette ligger også en skjønnsmessig bit. Det er svært viktig at vi kjenner de ulike prosjektene, sa han.

- Svarene er nok viktigere enn hvor raskt det går, la han til.

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fra IntraFish.no:

( VILKÅR )
 
Del saken