STOR: «Sunny Lady» skal den nye båten til Sigurd Teige hete. Den blir en gigant i den norske fiskeflåten.Illustrasjon: Salt Ship Design
STOR: «Sunny Lady» skal den nye båten til Sigurd Teige hete. Den blir en gigant i den norske fiskeflåten.Illustrasjon: Salt Ship Design
STOR: «Sunny Lady» skal den nye båten til Sigurd Teige hete. Den blir en gigant i den norske fiskeflåten.Illustrasjon: Salt Ship Design

Sigurd Teige kjøper rådyr båt til 350 millioner kroner

Teige Rederi har bestilt en ny ringnotsnurper/tråler til mer enn 350 millioner kroner. Båten skal bygges i Tyrkia ved Cembre-verftet og leveres i fjerde kvartal i 2021.

Sigurd Teiges nye fiskebåt blir 86 meter langt og 18 meter bredt, og blir et av Norges største og mest moderne fiskefartøy, ifølge rederen.

- Vi skal bygge nytt, det skal vi, sier Teige fredag kveld til Fiskeribladet.

zoomPÅ KJØPEREN: Sigurd Teige har bestilt en ny ringnotsnurper/tråler til over 350 millioner kroner i Tyrkia.
PÅ KJØPEREN: Sigurd Teige har bestilt en ny ringnotsnurper/tråler til over 350 millioner kroner i Tyrkia.

Skikkelig verktøy

- Ja det må vi, vi skal ha et godt driftsmiddel, et skikkelig verktøy, sier Teige som var på vei inn i et fly på fredagskvelden og ikke hadde mulighet til å snakke så mye med Fiskeribladet.

- Hva er prisen på et slikt fartøy?

- Nei det vil jeg ikke si så mye om, sier rederen.

Fiskeribladet erfarer at prisen ligger over 350 millioner kroner, selv om rederen ikke vil ut med prisen.

zoomSOLGT: Tidligere «Haugagut» er solgt tilbake til Austevoll.
SOLGT: Tidligere «Haugagut» er solgt tilbake til Austevoll.

Solgte «Haugagut»

- Vi har solgt «Leikvin», tidligere «Haugagut» tilbake til Austevoll.

Skipsbyggingskontrakten ble signert av partene fredag. Samtidig bekrefter herøyrederiet salg av ringnotbåten MS «Leikvin», tidligere «Haugagut» tilbake til H Østervold AS i Austevoll. Teige beholder alle kvotene som fulgte med «Haugagut». Fiskeribladet har hørt om bud fra mellom 750 og 920 millioner kroner for alle aksjene i «Haugagut», hva det endte med er usikkert.

zoomHISTORISK: Navnet på båten, «Sunny Lady» er historisk, og arvet fra et tidligere LNG-fartøy som rederifamilien tidligere har eid.
HISTORISK: Navnet på båten, «Sunny Lady» er historisk, og arvet fra et tidligere LNG-fartøy som rederifamilien tidligere har eid.

«Sunny Lady»

Det nye fiskefartøyet er designet og utviklet av Salt Ship Design, og vil få navnet «Sunny Lady».

Navnet er historisk og arvet fra et tidligere LNG fartøy som rederifamilien tidligere har eid. Med et fremtidsrettet fiskefartøydesign og miljøtenkning til grunn bygger nå Sigurd Teige et skip som møter fremtidens krav til utslipp og klima, ifølge en pressemelding fredag kveld.

Miljøhensyn 

- Sunny Lady vil bli bygget med fokus på effektivitet og miljøtenkning. Det nye fiskefartøyet optimaliseres slik at driften blir så energieffektiv som mulig, blant annet med en 350 kubikkmeter LNG tank i kombinasjon med diesel og en stor batteripakke. Dette vil spare miljøet for et utslipp av klimaskadelig NOx, tilsvarende 50.000 personbiler. Vi ønsker å drive bærekraftig høsting av fisk, og for oss er det viktig å redusere klimaavtrykket i tiden fremover, sier fiskebåtreder Sigurd Teige. 

Teige Rederi omfatter i dag rederiene Teigebris AS og Teige Rederi AS som er eiere av fiskefartøyene «Sjøbris» og «Leikvin». Fartøyene er kombinerte trålere og ringnotfartøy med kvoter på pelagiske fiskeri.

( VILKÅR )
 
Del saken