100.000 kroner for å gjøre klippfisk mer trendy

Sjømattiltaket «Trendy klippfisk» får 100.000 kroner for å utvikle nye, trendy retter av salt- og klippfisk basert på nye, spennende lokale råvarer og smaker. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Møreforsking Ålesund AS, Klippfiskakademiet, kokkelærlinger fra Borgund videregående skole og Herøy videregående skole, og Matis som er det nasjonale matforskningsinstituttet på Island.

- Selv om Norge er en av de største produsentene av saltfisk og klippfisk i verden, er både den nasjonale kunnskapen om, og konsumet i Norge relativt lavt. «Trendy klippfisk» er et spennende tiltak som jeg tror kan bidra til at også barn og unge kan få smaken på nye retter basert på disse fantastiske produktene, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik. 

Norge eksporterte 91 600 tonn klippfisk for 4,2 milliarder kroner, og 29 000 tonn saltfisk for 1,4 milliarder kroner i 2018.

( VILKÅR )
 
Del saken