TARE: Inger Aakre (f.v.), Dina Solli og Lidunn Evensen er på jakt etter tang-og-tare-spisende deltakere til et nytt forskningsprosjekt.Foto: Anders Jakobsen / Havforskningsinstituttet
TARE: Inger Aakre (f.v.), Dina Solli og Lidunn Evensen er på jakt etter tang-og-tare-spisende deltakere til et nytt forskningsprosjekt.Foto: Anders Jakobsen / Havforskningsinstituttet
TARE: Inger Aakre (f.v.), Dina Solli og Lidunn Evensen er på jakt etter tang-og-tare-spisende deltakere til et nytt forskningsprosjekt.Foto: Anders Jakobsen / Havforskningsinstituttet

De skal kartlegge innholdet i tang- og tareprodukter

- Det er mange produkter med tang og tare i matbutikkene og på nettet nå. Dette er veldig spennende og ny mat, men vi vet lite eller ingenting om hva produktene inneholder.

Det sier Inger Aakre, forsker ved Havforskningsinstituttet (HI). 

Sammen med masterstudentene Lidunn Evensen og Dina Solli skal hun i gang med et prosjekt som skal undersøke hva matprodukter av tang og tare faktisk inneholder. I tillegg er de på jakt etter tangspisende deltakere, for å finne ut mer om hvordan slike produkter brukes i kosten og hvor mye som spises.

- Det finnes rett og slett ikke så mange studier om dette internasjonalt, sier Aakre i en artikkel på HIs nettsider.

De to masterstudentene er i gang med å samle inn mer enn 40 lett tilgjengelige produkter som selges i Norge. Disse skal analyseres for flere næringsstoffer og uønskede stoffer.

( VILKÅR )
 
Del saken