Espen Jørgensen, leder for havrommet i Eggs Design.Foto: Camilla Aadland
Espen Jørgensen, leder for havrommet i Eggs Design.Foto: Camilla Aadland
Espen Jørgensen, leder for havrommet i Eggs Design.Foto: Camilla Aadland

Derfor mener han havbruksnæringen bør bruke designere

Det er viktig at ny teknologi faktisk er mulig å ta i bruk, mener Espen Jørgensen, leder for havrommet hos Eggs Design.

Designbyrået har blant annet jobbet med sammenslåingen av tre havbruksleverandører til det som i dag er ScaleAQ. De samarbeider også med Ecotone, som var nominert til innovasjonsprisen på Aqua Nor.

- Det er ikke godt nok å få teknologer og programvareutviklere til å utvikle løsninger til næringen, for så å oppdage at de ikke blir tatt i bruk, sier Jørgensen i denne podkasten:

For ham er godt design å ta utgangspunkt i de reelle problemene og ønskene til dem som skal bruke teknologien i arbeidshverdagen.

- Vi i Norge er gode på teknologidrevet innovasjon. Utgangspunktet er gjerne at du har ny teknologi som er patenterbar og gir muligheter, men du vet ikke nødvendigvis hvilke behov den skal svare på. Det kan fort føre til at en bruker store ressurser på å utvikle feil løsninger, sier Jørgensen. 

Hør mer om hvordan de kom frem til navnet ScaleAQ og hvordan han mener gapet mellom røktere og teknologer kan minskes. Det gjør du ved å trykke på spilleren over. Du finner også podkasten i Itunes og på Spotify.

Her er noen utvalgte episoder:

( VILKÅR )
 
Del saken