Sintef Ocean forsker blant annet på fiskeredskaper og bearbeiding av fisk. Foto: Sintef Ocean
Sintef Ocean forsker blant annet på fiskeredskaper og bearbeiding av fisk. Foto: Sintef Ocean
Sintef Ocean forsker blant annet på fiskeredskaper og bearbeiding av fisk. Foto: Sintef Ocean

Sintef avlyser teknologiseminar på Bluefish

Konkurransen om publikum ble for tøff i Ålesund.

Kommende uke inviterte Sintef Ocean til Fishtech under fiskerimessa Bluefish. En uke før arrangementet bestemte de seg for å avlyse ballet etter at bare rundt 35 personer hadde meldt seg på. 

- Det syntes vi var for lite når Sintef skal arrangere dagskonferanse, sier seniorforsker Dag Standal i Sintef Ocean til Tekfisk. 

Hydrogen og stordata

Sintef Ocean har arrangert konferansen Fishtech i Ålesund og Lofoten de siste syv årene, og tidligere har oppslutningen vært langt bedre. 

I år skulle ti foredragsholdere snakke om blant annet batteri- og hydrogenteknologi, stordata og hvordan teknologi kan gjøre at mer fisk bearbeides i Norge. 

Standal synes det er vanskelig å vite hvorfor interessen var så laber.

- Det kan selvfølgelig være at folk ikke syntes temaene var spennende nok, men det er også veldig mye som foregår i Ålesund den uka, sier han. 

Ta grep

Nordea arrangerer blant annet et fiskeriseminar om bærekraft og ny teknologi førstkommende tirsdag. Og torsdag er det Pelagisk Arena i regi av blant andre FHF, Norges Sildesalgslag og fiskebåtredernes interesseorganisasjon Fiskebåt. 

- Det er tøff konkurranse om publikum, fastslår Standal. - Det er synd, men vi får bare ta det til etterretning og diskutere om vi skal gjøre noen grep med andre tidspunkter eller temaer. 

- Prøver dere igjen på neste Bluefish? 

- Det er ikke godt å si. Kanskje, kanskje ikke. Vi har ikke tatt stilling til det. 

Bluefish-messen ble arrangert for første gang i 2017, og holdes nå for andre gang.

( VILKÅR )
 
Del saken