Bruken av fiskemel går fortsatt ned.Arkivfoto: Anders Furuset
Bruken av fiskemel går fortsatt ned.Arkivfoto: Anders Furuset
Bruken av fiskemel går fortsatt ned.Arkivfoto: Anders Furuset

75 prosent av innholdet i laksefôret stammer fra land

Bruken av fiskemel fortsetter å gå ned.

Mengden fôr produsert til norsk lakseoppdrett var den samme fra 2012 til 2016. Men andelen råvarer fra land økte.

Det viser en ny rapport fra Nofima, som tar for seg bruken av fôr til og med 2016.

På den tiden økte innholdet fra land i norsk laksefôr fra land fra 70 til 75 prosent.

Soyaproteinkonsentrat, som er protein isolert fra soyabønner, var den største enkeltingrediensen og sto alene for 19 prosent av fôret i 2016, ifølge en pressemelding.

Samtidig gikk bruken av soya i fôr noe ned fra 2012 til fordel for flere andre proteinkilder fra planter, som hvete, mais og fababønner. Marine proteinkilder utgjorde totalt 14,5 prosent av fôringrediensene og marine oljer 10,4 prosent.

( VILKÅR )
 
Del saken