Hvalpsund Net har tidligere levert merder til Firda Seafood Group. Pressefoto
Hvalpsund Net har tidligere levert merder til Firda Seafood Group. Pressefoto
Hvalpsund Net har tidligere levert merder til Firda Seafood Group. Pressefoto

Mørenot satser på plastmerder til oppdrett

Utstyrsleverandøren kjøper det danske selskapet Hvalpsund Net.

Dermed får en sterkere posisjon på plastmerder til oppdrett, skriver Mørenots hovedeier FSN Capital i en pressemelding. 

- Med oppkjøpet av Hvalpsund Net er det en av flere spennende muligheter som materialiseres, står det i meldingen. 

Sammen og hver for seg

Hvalpsund Net leverer utstyr og tjenester til havbruk og fiskeri i en rekke land. Selskapet ble grunnlagt i 1934 og har rundt 90 ansatte, hovedsakelig i Danmark, Polen og Norge. Hovedprodukter er plastmerder, nøter, garn, line og teiner.

- Vi skal fortsette å videreutvikle den posisjonen Hvalpsund har bygget opp gjennom å investere i videre produktutvikling på tvers av produktporteføljen, sier konsernsjef Arne Birkeland i Mørenot i meldingen.

Selskapene skal fortsette å levere enkeltprodukter hver for seg, men i enkelte markeder vil de utvikle felles merdløsninger. 

Forblir aktive

Administrerende direktør Peter Poulsen i Hvalpsund Net, var sammen med sin familie hovedaksjonærer i selskapet. Alle tidligere eiere i det danske selskapet reinvesterer «en vesentlig andel» av oppgjøret i Mørenot, og forblir aktive i selskapet, ifølge meldingen.

Mørenot vil etter oppkjøpet ha en omsetning på over 1,2 milliarder kroner og mer enn 700 ansatte. De har virksomhet på 19 ulike steder i Norge, hvor de produserer og leverer utstyr og tjenester til kunder i havbruk, fiskeri og offshore.

Oppkjøpet av Hvalpsund er den fjerde gangen FSN og de andre eierne har investert ytterligere kapital for å vokse og videreutvikle Mørenot, står det i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken