MANGE ANSATTE: Daglig leder og eier Øystein Larsen i Latech (t.v.) sammen med ansatte ved produksjonsanlegget i Moskenes. Foto: Silje Helene Nilsen
MANGE ANSATTE: Daglig leder og eier Øystein Larsen i Latech (t.v.) sammen med ansatte ved produksjonsanlegget i Moskenes. Foto: Silje Helene Nilsen
MANGE ANSATTE: Daglig leder og eier Øystein Larsen i Latech (t.v.) sammen med ansatte ved produksjonsanlegget i Moskenes. Foto: Silje Helene Nilsen

Industrisamarbeid i Moskenes gjør Latech AS ledende i markedet

Mye hardt arbeid ligger bak de gode resultatene til selskapet de siste årene.

Kransvik-brødrene fra Moskenes, var blant de første som fikk tilpasset sløyelinjer og sorteringsanlegg fra teknologiselskapet Latech AS. 

Det var på «Bernt Oscar» som ennå er i drift. Nå fortsetter samarbeidet mellom de to bedriftene.

I rederiets nye flaggskip «Knut Olav» til over 110 millioner kroner, har Latech også fått i oppdrag å levere sløyelinjer, vekt og lagersystem for levendelagring av fisk.

I sommer var daglig leder og eier Øystein Larsen i Latech og monterte linjer og utstyr på fartøyet ved verftet i Danmark.

- Det ble voldsomt mye arbeid i fjor, innser Larsen.

Gode tall

Og det går så det suser i sløyelinje-bransjen skal man tro regnskapstallene til Sørvågen-Latech.

- Jeg klager ikke. Omsetningen og overskuddet er et resultat av mye jobbing, og veldig flinke ansatte som vet hva de holder på med, sier Larsen til Lofotposten som først meldte om saken. 

Selskapet har vært sentral i utviklingen av sløyelinjer for store kystbåter, og har landet flere kontrakter de senere årene. 

Ledende i Nord-Norge

Latech AS utvikler sløyelinjer både for kystbåter og landindustri, og har fått et godt fotfeste langs kysten etter at de fleste fiskebrukene begynte med sløying på land. 

Larsen, som etablerte bedriften i 2003, har befestet selskapets posisjon, som blant de ledende i det nordnorske markedet. 

- Vi har omsetningen vår fordelt jevn mellom leveranser til landindustrien og linjer til kystbåter, forteller Larsen til Fiskeribladet. 

zoomUTVIKLET SYSTEM FOR STOR KYST: «Bernt Oscar» var en av de første store kystbåtene som Latech AS utviklet sløyelinjer og sorteringsanlegg for. Her er Kristian Kransvik som teller antall fisker ved mærekanten utenfor Havøysund.
UTVIKLET SYSTEM FOR STOR KYST: «Bernt Oscar» var en av de første store kystbåtene som Latech AS utviklet sløyelinjer og sorteringsanlegg for. Her er Kristian Kransvik som teller antall fisker ved mærekanten utenfor Havøysund.

Øker omsetningen

Fra 2017 til 2018 økte omsetningen i bedriften med hele 60 prosent til 43,2 millioner kroner. Larsen forteller, til Lofotposten, at veksten fortsetter inn i 2019. 

- 2019 ser heller ikke verst ut. Vi har allerede rundet 25 millioner kroner, mot 15 millioner på samme tid i fjor, sier Larsen til avisa. 

Selskapet mer enn dobler overskuddet fra 2017 til 2018 til 7,3 millioner kroner før skatt. 

Klar for dynamisk omregningsfaktor

Selskapet, som både har levert og modifisert sløyelinjene ved Ramberg Fisk i Flakstad, har vært med i utviklingen av vektsystemet som gjør at fiskebruket har kunnet tilbudt dynamiske omregningsfaktor for hver fangst.

- Har dere kapasitet til å bidra ved landanleggene for å tilpasse sløyelinjene, om dynamisk omregningsfaktor blir innført?

- Ja vi har muligheten til å jobbe doble skift, og kan også utvide om nødvendig, sier Larsen.

( VILKÅR )
 
Del saken