Det mener selskapet STIM, som har utviklet utstyr som lar brønnbåter og servicefartøy ha hygienekontroller uten å fysisk utføre prøvetaking.
Kontrollen vil skje ved bruk av en kamera- og kommunikasjonsenhet. Dette gjør at fiskehelsepersonellet hos STIM kunne gi råd og påse at prøvene tas på korrekt måte, skriver selskapet i en pressemelding der de slår fast at de er først ute med telemedisin for oppdrettsnæringen.
Knyttet til app
Kommunikasjonen knyttes opp mot STIM PRO, en app utviklet for prøvetaking, rapportering og oppfølging.
- Vi har fokusert på å lage et superenkelt system, hvor kommunikasjonsenheten hos kunden kobles automatisk opp mot vårt fiskehelsepersonell på det avtalte tidspunktet, sier markedssjef Karl Ove Reinsnes i pressemeldingen.
De tre selskapene Europharma, Fishguard og ACD Pharma slo seg sammen tidligere i år og dannet STIM.
Slipper å reise til kai
Ifølge pressemeldingen vil teknologien hindre unødvendig reising og logistikk både for fiskehelsepersonell og kunde.
Plattformen gjør det mulig for flere å delta i kommunikasjonen, og STIM bygger systemet med tanke på at flere tjenester i fremtiden vil basere seg på telemedisin.
- Telemedisin vil aldri helt kunne erstatte besøk på anleggene, men i mange tilfeller vil teknologien utvilsomt kunne gi både raskere, bedre og mer effektive fiskehelsetjenester for norsk havbruksnæring, sier Reinsnes i meldingen.
- - Havbruksnæringen må være villig til å betale mer for restråstoff
- Denne luselekteren ble kjøpt for 60 millioner, og er bygget om for rundt 20 millioner
- Folk står i kø for å prøve det som kan være verdens raskeste elbåt