Forsker Siril Alm er opptatt av folks holdninger til sjømat. Her er hun sammen med døtrene Sigrid Synnøve Alm (1 år) og Julianne Helene Alm (3 år) og mannen Per Jørgen Langø Kristiansen.Foto: Audun Iversen
Forsker Siril Alm er opptatt av folks holdninger til sjømat. Her er hun sammen med døtrene Sigrid Synnøve Alm (1 år) og Julianne Helene Alm (3 år) og mannen Per Jørgen Langø Kristiansen.Foto: Audun Iversen
Forsker Siril Alm er opptatt av folks holdninger til sjømat. Her er hun sammen med døtrene Sigrid Synnøve Alm (1 år) og Julianne Helene Alm (3 år) og mannen Per Jørgen Langø Kristiansen.Foto: Audun Iversen

Menn er mer selvsikre på at de kan lage sjømat enn kvinner

Det overrasket forsker Siril Alm ved Nofima, som har spurt 515 personer om deres forhold til å lage sjømat.

- Vi tror at det å lage sjømat har en identitetsskapende verdi for menn, sier Alm i denne podkasten:

Hun mener resultatene fra undersøkelsen bør ha betydning for sjømatprodusenter.

- Det er viktig at de som produserer og markedsfører sjømat til forbrukere, er klar over menn har et annet motiv for å kjøpe og lage sjømat enn kvinner, sier Alm.

Netthandel av sjømat

Når det gjelder matlaging generelt, har menn og kvinner ganske lik selvtillit. Men når man ser mer spesielt på sjømat, er menn mer selvsikre enn kvinner, viser undersøkelsen til Nofima. 

- Det er som regel kvinnene som tar ansvar for det daglige måltidet hjemme, men kommer kanskje mer inn på kjøkkenet når det er mer spesielle anledninger, sier Alm.

Hun har også sett på barns holdninger til fisk, og er nå i gang med et prosjekt om netthandel av sjømat.

Hør mer i podkasten. Det gjør du ved å trykke på spilleren over. Du finner også Tekfisk i Itunes eller Spotify

Her er noen tidligere episoder:

( VILKÅR )
 
Del saken