Brønnbåten «Ronja Explorer».Foto: Pressefoto
Brønnbåten «Ronja Explorer».Foto: Pressefoto
Brønnbåten «Ronja Explorer».Foto: Pressefoto

Nå er brønnbåten «Ronja Explorer» overlevert til Sølvtrans

Lørdag skal nybygget døpes.

Det er Aas Mek. Verksted som har bygget den 70 meter lange brønnbåten. Lastekapasiteten er på 2500 kubikkmeter, og ifølge rederiet har båten et helt nytt design som er lavt, dyptgående og spesielt tilpasset operasjoner i Skottland. 

I tillegg passer båten for transport av smolt og postsmolt med anløp ved smoltanlegg, og dype områder som kan være vanskelig tilgjengelig enkelte steder.

zoomStyrhuset i brønnbåten «Ronja Explorer».
Styrhuset i brønnbåten «Ronja Explorer».

Nybygget er designet med rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene spesielt beregnet på lukket transport.

Båten er arrangert for transport av smolt og slaktefisk i åpent og lukket system, samt ferskvannsbehandling for avlusing og for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Båten er også utstyrt med filter og UV-system for vannrensing for smolt transport, avlusing og behandling av alt utslipp til sjø.

«Ronja Explorer» har innredning for 12 personer i en og 2-mannslugarer med toalett og dusj, TV, musikkanlegg og sofagruppe.

Sølvtrans har bestilt verdens største brønnbåt, «Ronja Storm», som ble sjøsatt tidligere i år. Rederiet har en plan om å bygge en serie med nye brønnbåter.

( VILKÅR )
 
Del saken