Bygg nummer 204 fra Aas Mekaniske Verksted skal leveres høsten neste år. Illustrasjon: Aas Mekaniske Verksted
Bygg nummer 204 fra Aas Mekaniske Verksted skal leveres høsten neste år. Illustrasjon: Aas Mekaniske Verksted
Bygg nummer 204 fra Aas Mekaniske Verksted skal leveres høsten neste år. Illustrasjon: Aas Mekaniske Verksted

Ålesund-selskap leverer kjølesystem til Sølvtrans-båt

Hydroniq Coolers har kombinert det beste fra bokskjølere og platevarmevarmevekslere, men uten ulempene til begge systemene.

Hydroniq Coolers skal levere sjøvannskjølingssystem til båten som Aas Mekaniske Verksted bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans

Ifølge en pressemelding fra verftet skiller Rack sjøvannskjøler seg fra andre kjølesystemer ved at den er integrert i skroget under hovedmaskinrommet til skipet. Det gjør at den kjøler ned motoren og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann, uten at det tar opp plass i maskinrommet. 

Uviss verdi

Administrerende direktør Inge Bøen i Hydroniq Coolers sier i meldingen at systemet reduserer energi- og drivstoffbruken samt vedlikeholdskostnader. 

- Vi kombinerte de energi- og plassbesparende trekkene til en bokskjøler med den standardiserte stålstrukturen og den konstante og effektive kjølingen til en platevarmeveksler, og integrerte alle disse kvalitetene i ett og samme system, sier Bøen i meldingen.

Selskapet skal produsere og sammenstille utstyret ved hovedkvarteret i Ålesund og levere det til Aas Mekaniske Verksteds verft i Vestnes. Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Levering om halvannet år

Brønnbåten er nybygg nummer 204 fra Aas Mekaniske Verksted og har en lagringskapasitet på 2500 kubikkmeter, tilsvarende 375 tonn med levende fisk. Lengde på nybygget blir 69,96 meter, bredde 17,80 meter og dybde i riss 5,90 meter. Fartøyet skal etter planen leveres i oktober 2020.

Båten er et søsterskip til to andre brønnbåter som Sølvtrans har under bygging, og er den 32. båten verftet leverer til rederiet. 

Offshore, fiskeri og oppdrett

Tidligere er det klart at PG Flow Solutions leverer pumpesystemet

Hydroniq Coolers, som tidligere het Sperre Coolers, leverer marine kjøleløsninger til fartøy som opererer innen offshore, shipping, cruise, passasjertransport, fiskeri og oppdrett. Selskapet er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS, tidligere Sperre Mek. Verksted AS.

( VILKÅR )
 
Del saken