Her forlater «Godfisken» verftet på Kolvereid.Foto: Fo2rger
Her forlater «Godfisken» verftet på Kolvereid.Foto: Fo2rger
Her forlater «Godfisken» verftet på Kolvereid.Foto: Fo2rger

11 oppdrettere har gått sammen om denne nye arbeidsbåten

Om bord er det blant annet montert et mobilt bløggesystem.

Det er Moen Marin som har bygget arbeidsbåten for driftsfellesskapet Godfisken AS. 

11 oppdrettere i Sogn og Fjordane står bak Godfisken. Selskapet ble etablert i 2015 da disse gikk sammen om å chartre en brønnbåt.

Nydøpt

Nå har Godfisken AS utvidet med en felles arbeidsbåt, som har fått navnet «Godfisken». Den er av typen NabWork 2398 og måler 24 x 11,20 meter. Marin Design står for designet av fartøyet.

«Godfisken» ble nylig døpt hos Steinvik Fiskefarm AS.

- Vi trengte en båt raskt og Moen Marin hadde en som var leveringsklar, sier Alex Vassbotten, styreleder i Godfisken AS.

Hovedmotoren er på 1000 hestekrefter, og skal sammen med to sidepropeller sørge for stor trekkraft og god presisjon i krevende farvann. Arbeidsdekket med en lastekapasitet på 150 tonn er utrustet med to Palfinger-kraner på henholdsvis 65 og 90 tonnmeter, to dekksvinsjer på 60 og 15 tonn samt fire capstaner med en trekkraft på 3-8 tonn.

Kapasitet på 5 tonn fisk

For å utnytte alle ressurser og redusere svinn, har eierne av Godfisken AS også investert i et unikt mobilt bløggesystem om bord.

Fabrikken som er montert hos Stranda Prolog AS, består av 3 x RSV-tanker som vann sirkulerer igjennom. Anlegget har automatisk vask- og desinfeksjonssystem. Den samlede samlede kapasiteten til anlegget er på ca. 5 tonn fisk. Det er også montert egen tank for ensilasje.

( VILKÅR )
 
Del saken