De nye brønnbåtene blir søsterskip til «Steigen».Arkivfoto
De nye brønnbåtene blir søsterskip til «Steigen».Arkivfoto
De nye brønnbåtene blir søsterskip til «Steigen».Arkivfoto

Norsk Fisketransport vil bygge nye brønnbåter for over en milliard

Har inngått kontrakt på to nye brønnbåter, og vurderer i tillegg å bygge en tredje.

Det er Havyard som har fått kontrakten på bygging av opp til tre brønnbåter. Total verdi på avtalen vil trolig komme på over en milliard norske kroner, ifølge en pressemelding.

Første leveres til neste år

Brønnbåtene blir femte og sjette skip med Havyard 587-designet som leveres til Norske Fisketransport, og de blir søsterskip til brønnbåten som ferdigstilles i mai neste år.

De to nye båtene skal leveres i desember neste år og juni 2021.

Opsjonen på det tredje skipet i kontrakten må erklæres innen utgangen av november 2019, og får leveranse i november 2021, ifølge meldingen.

zoomBrønnbåtene vil få dette designet, Havyard 587. 
Brønnbåtene vil få dette designet, Havyard 587. 

Lukket transport

Skipene er designet med sylindriske fisketanker, som skal gi gode strømningsforhold med jevn og god vannkvalitet. De skal dermed bevare den gode fiskekvaliteten under håndtering og transport, også med store mengder fisk ombord.

Båtene får også filtrerings- og vannbehandlingssystemer som gjør det mulig med lukket systemtransport over større avstander.

Hver av brønnbåtene får en lastekapasitet på 3 200 kubikkmeter, som tilsvarer inntil 640 tonn levende fisk.

Tre nye brønnbåter på et år

De to skipene som er bestilt har en samlet pris på om lag 700 millioner kroner, og blir søsterskip til «Steigen» (levert 2017), «Namsos» (2015) og «Havtrans» (2014).

Dermed vil Norsk Fisketransport i løpet av et drøyt år motta tre nye brønnbåter fra Havyard. 

Norsk Fisketransport melder samtidig at de har signert langsiktige befraktningsavtaler for fire brønnbåter med en større norsk oppdrettsaktør.

- Avtalene gir oss en langsiktig horisont og muligheter til å videreutvikle brønnbåttjenester sammen med en profesjonell og spennende kunde, sier Oddleif Wigdahl, daglig leder i Norsk Fisketransport i en børsmelding.

 Norsk Fisketransport AS har om lag 150 ansatte og sju egne fartøyer.   

( VILKÅR )
 
Del saken