Aas Mek. Verksted bygger brønnbåten for Brønnbåt Nord AS.Illustrasjon: Aas Mek. Verksted
Aas Mek. Verksted bygger brønnbåten for Brønnbåt Nord AS.Illustrasjon: Aas Mek. Verksted
Aas Mek. Verksted bygger brønnbåten for Brønnbåt Nord AS.Illustrasjon: Aas Mek. Verksted

Nå er det bestemt hvem som skal levere pumpene til denne nye brønnbåten

Oppdraget går til PG Flow Solutions.

Den nye brønnbåten bygges ved Aas Mekaniske Verksted for Brønnbåt Nord.

PG Flow Solutions skal levere åtte av selskapets store sjøvanns-sirkulasjonspumper. Disse skal sørge for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn. I tillegg skal selskapet levere alt av maskinrompumper som skal til for hovedmaskineri og hjelpemotorer, samt generelle pumpebehov for brønnbåtens drift.

Vektlegger fiskevelferd

Pumpesystemene skal leveres til Aas Mekaniske Verksteds verft i Vestnes, Norge. PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på avtalen.

- Vi gleder oss over den betydelige suksessen Aas Mek opplever. Verftet har etablert seg som en verdensledende leverandør av brønnbåter. De vektlegger god fiskevelferd og derfor passer de skånsomme fiskepumpesystemene våre godt inn på båten, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions i en pressemelding.

Stiftet i 2015

Den nye brønnbåten er nybygg nummer 205 fra Aas Mekaniske Verksted og har lasteromvolum på 3 000 kubikkmeter, tilsvarende 400-450 tonn med levende fisk. Lengde på nybygget blir 76,96 meter, bredde 17,80 meter og dybde i riss 5,90 meter. Designet er Aas Mekaniske Verksteds eget design, AAS 3002 ST. Båten skal leveres i første kvartal 2021.

Båten skal leveres til Brønnbåt Nord AS, et brønnbåtselskap som ble stiftet i 2015, og som holder til på Engenes i Ibestad kommune. Selskapet er et lokalt samarbeid mellom Salaks AS, Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm AS.

( VILKÅR )
 
Del saken