TACO: Denne matretten har blitt en tradisjon for mange på fredager - nå kan du utvide tilbehøret med tang og tare.Illustrasjonsfoto: David B. Torch
TACO: Denne matretten har blitt en tradisjon for mange på fredager - nå kan du utvide tilbehøret med tang og tare.Illustrasjonsfoto: David B. Torch
TACO: Denne matretten har blitt en tradisjon for mange på fredager - nå kan du utvide tilbehøret med tang og tare.Illustrasjonsfoto: David B. Torch

Litt tang og tare til tacoen kanskje?

Runar Trellevik fra Sotra utenfor Bergen har stor tro på at tang og tare kan bli tilbehør til fredagsfavoritten taco.

Gründeren av Tekslo Seafood henter nå opp tonnevis av tang og tare, skriver NRK.

Trellevik og samarbeidspartnerne hans høster og tørker tangen og taren, maler den opp, og lager krydder av den. Men ikke nok med det, også produkter som «sjøspagetti» og sjokolade med fingertare finnes i varesortimentet og eksporteres til flere land. 

- Jeg fikk nettopp et bilde fra USA der de står med produktene våre inne i en butikk. Det er tøft, sier Trellevik til NRK.

Nå har det også dukket opp muligheter i Kina.

- Vi har kontakt med en kinesisk distributør. Det er en kontrakt som kan bli veldig stor, tror Trellevik.

( VILKÅR )
 
Del saken