Kjersti Kvile (til v.) og Camilla Aadland feirer ettårsdagen til Tekfisk.Foto: Privat
Kjersti Kvile (til v.) og Camilla Aadland feirer ettårsdagen til Tekfisk.Foto: Privat
Kjersti Kvile (til v.) og Camilla Aadland feirer ettårsdagen til Tekfisk.Foto: Privat

Tekfisk har bursdag!

I dag er det ett år siden Tekfisk startet opp.

Det vil si, podkasten Tekfisk gikk på luften allerede i januar i fjor. Den aller første podkasten vår handlet om gründerselskapet Blue Lice som utvikler en slags lusefelle.

Men nettavisen Tekfisk gikk på luften 18. april. 

 «Vi skal følge utviklingen tett og være det foretrukne nettstedet for alle som vil holde seg oppdatert på forsknings- og teknologiutviklingen innen fiskeri og oppdrett», skrev daværende ansvarlig redaktør Pål Korneliussen denne dagen.

«Libas» og «Arnøytind»

Siden har lesertallene økt måned for måned, med nye rekorder i antall unike brukere både i desember, januar og mars.

Den mest leste artikkelen vår så langt, handler om nye «Libas», som produserer strøm når den ruller fra side til side. Den var også mest lest da vi oppsummerte fjoråret i desember.

Den nest mest leste artikkelen er fra i år, og handler om nye «Arnøytind». Båten ble vist frem for første gang på Lofotfishing i slutten av mars.

Den tredje mest leste artikkelen vår er også fra i år, og handler om en 30 år gammel skjelltråler som nå bygges om på Bømlo. Til vinteren skal båten fiske tannfisk i Sørishavet

Populære podkaster

Podkasten som er aller mest lyttet til er fra i fjor, og handler om Nordic Wildfish sine planer om å bygge ny tråler spekket med ny teknologi.

Du kan høre den direkte her:

Podkasten som er mest lyttet til i år, handler om Volt Service som var så utålmodige etter å komme i gang med bløgging på merdkanten at de ikke klarte å vente på nybygg. I stedet bygger de om et gammelt fartøy

Du kan høre den direkte her:

Podkaster på scenen

I løpet av vårt første år har vi også hatt tre liveinnspillinger av podkasten. Den første var under Norfishing i Trondheim i fjor, og handlet om ny båtteknologi.

Podkasten kan du høre her:

Den neste var på Statsraaden pub i Bergen, og handlet om digitalisering i havbruksnæringen. Det ga to podkaster, og den første av dem hører du her:

Den tredje hadde vi i Lofoten under Lofotfishing i slutten av mars. Her var temaene nybåten «Angelsen Senior», hvordan få grønnere fiskebåter og nye fiskeredskaper. Samtalene på arrangementet ga fire podkaster. Den tredje kommer på luften senere i dag, den første finner du her:

Møt oss på Verftet

Neste arrangement blir på Verftet i Bergen 18. juni, og temaet er Fremtidens havbruk. De fleste av gjestene på scenen er på plass. Her kan du lese mer, og melde deg på om du vil være med.

Tekfisk dekker det som skjer innen forskning og teknologiutvikling i sjømatnæringen. Vi skriver om alt fra nye båter, nye måter å fiske på, bekjempelse av lakselus, utviklingstillatelser og mye mer. Heng med fremover, her blir det mer god journalistikk og flere podkaster.

Fortsatt god påske!

Våre ti mest leste saker siden oppstarten:

  1. Når «Libas» ruller fra side til side, produseres det strøm
  2. Her viser de frem nye «Arnøytind» for første gang
  3. Her blir den 30 år gamle skjeltrålaren til eit topp moderne autolinefartøy
  4. De ble utfordret til å utvikle en helt ny type reketeine. Nå har de solgt tusen.
  5. Dette skipet koster 1,1 milliarder og er fullastet med teknologi
  6. Disse leverer til Røkkes nye krillfartøy
  7. Skal bygge om denne tråleren for over 100 millioner kroner
  8. De skulle lage klær, men utvidet til krabbeagn
  9. Flere båter får dyrere maling. Nye «Odd Lundberg» er en av dem.
  10. Denne båten skal brukes både til fiske og havbruk
( VILKÅR )
 
Del saken