Wartsilä designer den russiske fabrikktråleren.Foto: Wärtsila
Wartsilä designer den russiske fabrikktråleren.Foto: Wärtsila
Wartsilä designer den russiske fabrikktråleren.Foto: Wärtsila

Dette blir det største fiskefartøyet i Russland på 30 år

Skaginn 3X og Frost skal levere fabrikken om bord.

Wärtsilä skal designe den russiske fabrikktråleren, som får 5000 kubikkmeter lastekapasitet.

Mange millioner dollar

De islandske selskapene Skaginn 3X og Frost melder nå at de har sikret seg en kontrakt på å levere fabrikken og kjøleutstyret til supertråleren. Kontraktssummen er ikke spesifisert, men ifølge pressemeldingen er den på mange millioner dollar. 

Fabrikktråleren, som skal rigges for dobbelttråling, skal bygges i Kalingrad ved Yantar shipyard for RK Lenina.

Fartøyet bygges som en del av den russiske regjeringens investeringsprogram for flåtefornyelse, og blir 121 meter langt.

Stor kapasitet

Levering er planlagt mot slutten av 2022.

- Vi er ekstremt takknemlige for muligheten til å bli en del av Russlands maritime historie, sier Petur Jakob Petursson, Skaginn 3X regionsjef i Russland i meldingen.

- Dette vil bli det største fiskefartøyet på 30 år i Russland. Og for å sette ting i perspektiv: Dette skipet vil ha en kapasitet som er 50 prosent høyere enn supertrålerne som i dag opereres av andre russiske fiskerederier har, og hundre prosent mer lastekapasitet, fortsetter Petursson.

Kan ta fisk fra andre fartøyer

Skaginn 3X skal levere fabrikkdekket, mens Frost skal levere komplett kjøle- og fryseløsning. 

- Det nye prosessutstyret fra Skaginn 3X og Frost, støttet opp av det overlegne designet av fartøyet, viser tydelig vår forpliktelse til innovativ tenkning, moderne fiskemetoder og prosessering, sier styreleder i RK Lenina Sergey Tarusov i meldingen.

Fartøyet skal kunne tråle etter en rekke ulike arter, med både tradisjonell vinsjing og pumpesystemer for å bringe fersk fisk om bord. Det kan også prosessere fisk fra andre fartøyer. 

( VILKÅR )
 
Del saken