PÅ TEGNEBRETTET: Reder Egil Sørheim ser fram til å få nye «Meløyfjord» i drift, men først må båten bygges.Foto: Kenneth Didriksen
PÅ TEGNEBRETTET: Reder Egil Sørheim ser fram til å få nye «Meløyfjord» i drift, men først må båten bygges.Foto: Kenneth Didriksen
PÅ TEGNEBRETTET: Reder Egil Sørheim ser fram til å få nye «Meløyfjord» i drift, men først må båten bygges.Foto: Kenneth Didriksen

Egil Sørheim gleder seg til å få ny praktbåt hjem til Meløy

Etter omfattende research valgte reder Egil Sørheim å bruke «kjenningene» i Stadyard og Seacon når de signerte kontrakten på bygging av nye «Meløyfjord».

Fiskebåtrederen fra Halsa er svært fornøyd med å være et langt steg nærmere ny båt. Han er styreleder i Sørheim Holding AS, og det er konsernets datterselskap Selfjordbuen AS som har signert kontrakt med verftet Stadyard AS om bygging av en flunkende ny «Meløyfjord», som rigges for snurrevad og not. Den skal være klar i mars 2021.

«Meløyfjord»

Nybåten er drøyt 45 meter lang og 11 meter bred, og den største forskjellen fra dagens «Meløyfjord» er bæreevne og bedre plass på dekk.

- Denne båten får mye bedre bæreevne enn dagens «Meløyfjord» og det blir bedre plass om bord. Sikkerhet og gode arbeidsforhold har fått høy prioritet, sier Sørheim til Fiskeribladet.

Konsernet har ikke valgt å bygge båt med batteripakke, som flere andre nybygg av i dag, men Sørheim mener at de gjennom andre grep uansett skal kunne sørge for større energisparing.

- Både utformingen på skroget og tekniske valg om bord, gjør at vi mener dette er den beste løsningen for oss, sier Sørheim.

zoomNYBYGG: Slik vil MS «Meløyfjord» ta seg ut på havet.
NYBYGG: Slik vil MS «Meløyfjord» ta seg ut på havet.

Design

Meløyrederiet har i lang tid jobbet sammen med designerne i Seacon, for å finne de optimale løsningene tilpasset deres drift.

«Meløyfjord»

Lengde o.a.: 45,15 meter

Bredde: 11,00 meter

Dybde til hoveddekk: 4,70 meter

RSW-tankkapasitet: 499 m3

Brennolje: 185 m3

Innredning arrangert for 10 personer i 2 stk 2-mannslugarer og 6 stk 1-mannslugarer

- Det er gjort grundig research, og det var ingen selvfølge at vi skulle velge Stadyard. Men de kom ut som det beste valget. Vi ønsker en driftssikker båt, og har jobbet grundig med detaljene i utformingen av båten. Vi tror dette blir meget bra, sier Sørheim.

Selger dagens «Meløyfjord»

Dagens «Meløyfjord», ble også designet av Seacon og bygget av Stadyard.

- Vi har driftet med denne båten siden 2011, og det har vært en god båt for oss. Men når vi nå har valgt å få bygget nytt, planlegges den til å bli solgt, når nybygget blir levert, bekrefter Sørheim. Nye Meløyfjord blir Stadyards byggenummer 45.

zoomDAGENS FARTØY: Spekkhogger svømmer under dagens «Meløyfjord». Forøvrig et av Audun Rikardsens fotografier som har høster mye ros verden over.
DAGENS FARTØY: Spekkhogger svømmer under dagens «Meløyfjord». Forøvrig et av Audun Rikardsens fotografier som har høster mye ros verden over.
( VILKÅR )
 
Del saken