Dette er oppdrettskatamaranen «Sifjord».Foto: Grovfjord Mek. Verksted
Dette er oppdrettskatamaranen «Sifjord».Foto: Grovfjord Mek. Verksted
Dette er oppdrettskatamaranen «Sifjord».Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Denne katamaranen er overlevert til Eidsfjord Sjøfarm

Grovfjord Mek. Verksted har levert sin sjette båt til oppdrettsselskapet.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Sifjord» til Eidsfjord Sjøfarm i Holmøy-konsernet. Båten skal ha base på Senja, skriver verftet i en pressemelding. 

Bnr 153 er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99x8,8 meter, og er utstyrt med en kran 50 tonnmeter, vinsj på 15 tonn samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 3 tonn

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

I tillegg er fartøyet levert med en ny broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med verftet. Den er utstyrt med touch-skjermer. 

Hovedmotorene yter 2x450HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA, står det i meldingen. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

zoomBroa er utstyrt med touch-skjermer. 
Broa er utstyrt med touch-skjermer. 
( VILKÅR )
 
Del saken