«Nordkinn» bygges om.Foto: Pressefoto
«Nordkinn» bygges om.Foto: Pressefoto
«Nordkinn» bygges om.Foto: Pressefoto

Denne båten skal nå frakte både fôr og frossenfisk

«Nordkinn» er bygget som et kjøle- og fryseskip. Nå får båten losseanlegg for fiskefôr og nytt navn.

«Nordkinn» bytter nemlig navn til «Rotsund» etter ombyggingen. Den gjøres ved Halsnøy Dokk, og innebærer oppgradering og installasjon av losseanlegg for fiskefôr.

NTS Shipping kjøpte «Nordkinn» for halvannet år siden. Siden det har fartøyet gått i fraktfart langs norskekysten til og fra kontinentet, blant annet med frossenfisk.

150 tonn fôr i timen

Selskapet har fra før av har avtaler om fôrfrakt med Ewos, og tilpasser dermed nå fartøyet. 

Ombyggingsarbeidet er forventet å starte uke 17. Multi Maritime, som har tegnet båten tidligere, står for design av ombyggingen.

Lastekapasiteten blir på cirka 2000 tonn. Losseanlegget leveres av danske Fjordvejs Maskinfabrik AS. Lossekranen får en rekkevidde på 28 meter, og lossesystemet har en kapasitet på cirka 150 tonn fiskefôr i timen.

Blir også oppgradert

- Vi skal fortsatt levere fryselast langs Norskekysten, men bygger om «Nordkinn» slik at båten også kan frakte fôr til oppdrettsnæringen. Ombyggingen gir oss en enda bedre båt som kan levere enda flere tjenester, forteller daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping i en pressemelding.

Midtskips får fartøyet en ekstra thruster fra Brunvoll på 700 kW, mens selve DP-systemet leveres av Marine Technologies. Fartøyet oppgraderes dessuten med ny og større akselgenerator fra MAN Energy Solutions på hele 2000 kW. Denne forsyner hele skipet med strøm, og gir både bedre driftsprofil og ekstra driftssikkerhet. El-installasjonene utføres av Elmarin.

( VILKÅR )
 
Del saken