Illustrasjon av Aker Biomarines nye krillfartøy.Foto: Aker Biomarine
Illustrasjon av Aker Biomarines nye krillfartøy.Foto: Aker Biomarine
Illustrasjon av Aker Biomarines nye krillfartøy.Foto: Aker Biomarine

Finansierer Røkkes nye krillbåt

Eksportkreditt Norge melder fredag at de skal finansiere Aker Biomarines nye krillskip «Antarctic Endurance». Eksportkreditt Norges lån til Aker BioMarine er på 113 millioner dollar med en løpetid på 12 år. GIEK har garantert for 60 prosent av lånesummen og DNB Bank ASA for resterende 40 prosent.

Eksportkreditt Norge

Eksportkreditt Norge er et statlig eid aksjeselskap som tilbyr norske og utenlandske selskaper lån når de skal kjøpe varer og tjenester fra norske eksportbedrifter.

Røkkes krillfartøy blir døpt i Ålesund i dag. Fartøyet er det første som drar nytte av den nye åpningen i eksportfinansieringsordningen for å gi finansiering til norske kjøpere av krillfiskebåter som bygges ved norske verft og som skal gå i utenriksfart. 

Fartøyet er levert fra verftet Vard Brattvaag i Haram kommune i Møre og Romsdal, og kontraktssummen på skipet er på 141 millioner kroner.

- At vi kan bidra med konkurransedyktig finansiering har forhåpentligvis bidratt til at Aker BioMarine valgte et norsk verft. Vi er svært fornøyd med å ta i bruk dette tilbudet for finansiering av krillfartøy, sier Otto Søberg, administrerende direktør i Eksportkreditt Norge i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken