Avtroppende Biomar-sjef Jan Sverre Røsstad.Foto: Anders Furuset
Avtroppende Biomar-sjef Jan Sverre Røsstad.Foto: Anders Furuset
Avtroppende Biomar-sjef Jan Sverre Røsstad.Foto: Anders Furuset

Røsstad går av som sjef i Biomar

Jan Sverre Røsstad slutter i Biomar. Håvard Jørgensen er ansatt som ny Norge-sjef.

Det opplyses i en pressemelding torsdag.

Røsstad har jobbet i Biomar i tolv år, og er nå leder for laksedivisjonen. 15. januar slutter han - uten at det opplyses hvorfor, eller hva han skal gjøre. Han vil imidlertid være tilgjengelig for selskapet «i en overgangsperiode».

- Jan Sverre Røsstad har vært en svært viktig bidragsyter til utviklingen av lakseenheten og utviklingen av næringen generelt. Vi takker ham for 12 år i selskapet og vi ønsker ham alt det beste fremover, sier konsernsjef Carlos Diaz i meldingen.

To etterfølgere

To interne Biomar-ledere rykker nå opp, og overtar etter Røsstad.

Håvard Jørgensen er global FoU-direktør i konsernet, og blir nå Norge-sjef. Han har jobbet i Biomar i 13 år.

zoomHåvard Jørgensen i Biomar
Håvard Jørgensen i Biomar

Patrick Campbell har i dag stillingen «managing director» i Biomar skotske virksomhet. Han har hatt en rekke roller i konsernet, hvor han har jobbet siden 1998. Campbell blir ny leder av laksevirksomheten.

- Jeg er tilfreds med at vi har kunnet tildele to meget sterke lederprofiler rollen for å drive laksedivisjonen videre. Salmon Division er en svært viktig del av Biomars virksomhet, og divisjonen er en viktig drivkraft for vår innovasjon og fokus på bærekraftig utvikling av næringen. Vi ser frem til å fortsette den meget positive utviklingen av våre produkter og tjenester, sier Carlos Diaz, konsernsjef i Biomar Group i meldingen.

Vil utvikle egne selskaper

I en SMS til IntraFish skriver Røsstad at han «har hatt mange fine år med flotte medarbeidere og en spennende utvikling av Biomar som selskap». Videre skriver han:

«Nå vil jeg bruke tid på utvikling av egneeide selskap, selskap som jeg av naturlige grunner tidsmessig bare i begrenset grad har kunne følge opp samtidig som jeg har vært leder i Biomar».

I Proff.no fremgår det at Røsstad er kontaktperson i selskaper som Damsgård Eiendom AS, Damsgård Industrier AS, Røsstad Finans AS og Skjøndals Eiendom AS, alle registrert på samme adresse i Oslo.

Fôrprodusenten Biomar er eid av det danske konglomeratet Schouw & Co. De produserer fôr til en rekke fiskearter, og har totalt 14 fabrikker i en rekke land. I Norge har de to fabrikker; på Myre i Vesterålen samt på Karmøy. I tillegg har de et kontor i Trondheim.

( VILKÅR )
 
Del saken