Daglig leder Øyvind Risnes i Bergen Group Sjøsterk.Foto: Pressefoto
Daglig leder Øyvind Risnes i Bergen Group Sjøsterk.Foto: Pressefoto
Daglig leder Øyvind Risnes i Bergen Group Sjøsterk.Foto: Pressefoto

Han er ny sjef i fôrflåteprodusenten Bergen Group Sjøsterk

Øyvind Risnes går nå inn som daglig leder i Bergen Group Sjøsterk, som blant annet bygger fôrflåter til havbruk.

Risnes har flere års erfaring fra fôrprodusenten Ewos, og har de siste ni årene vært en del av konsernledelsen i Bergen Group. Han vil fortsatt ivareta en del konsernfunksjoner kombinert med sin nye rolle.

Ny prosjektleder

Samtidig er Frode Johansson hentet inn som tilbuds- og prosjektleder.

- Da vi kjøpte Sjøsterk fra Backe Bergen i juli 2018, fikk vi også med oss fem ansatte med omfattende produksjonserfaring fra tørrdokken på Stamsneset under ledelse av produksjonsleder Per Bessesen. Nå supplerer vi denne solide gjengen med å hente inn ytterligere havbrukskunnskap og en styrket produksjonsledelse, sier Øyvind Risnes i en pressemelding.

zoom
Produksjonsleder Per Bessesen (t.v.) og tilbuds- og prosjektleder Frode Johansson i Bergen Group Sjøsterk. Pressefoto

Siden Bergen Group overtok virksomheten, er det landet ordrer for godt over 100 millioner kroner fordelt på seks ulike flåteprosjekter. Den første er nå under levering, og de fem neste skal produsere og leveres i løpet av de tre første kvartalene i 2019.

Endrer navn

Risnes sier i meldingen at han opplever markedet for flytende betongkonstruksjoner som fremtidsrettet. Bedriften arbeider med å videreutvikle nye generasjoner fôrflåter og serviceflåter til havbru.

Bergen Group Sjøsterk er et heleid datterselskap av Bergen Group som i februar fusjonerer med Endúr Holding og samtidig endrer navn til Endúr ASA.

Bergen Group Sjøsterk vil fra samme tid endre navn til Endúr Sjøsterk. Endúr ASA blir et vestlandsbasert industrikonsern og leverandør av produkter og tjenester til maritim service, akvakultur og olje og gass-bransjene.

Konsernet får til sammen nærmere 400 ansatte og en samlet ordrebok på rundt 1 milliard kroner.

Bergen Group Sjøsterk AS gikk ut av 2018 med en kraftig økning i produksjonsvolumet etter å ha tegnet nye ordrer for over 100 millioner kroner i løpet av 2. halvår. I fjor inngikk selskapet avtale om å bygge fôrflåter for Nordlaks til 60 millioner kroner.

Det er Bergen Group Sjøsterk som har bygget betongmerden til Engesund Fiskeoppdrett. De to selskapene samarbeider om utviklingen av nye betongmerder.

zoom
Tørrdokk. Bergen Group Sjøsterk. Pressefoto
( VILKÅR )
 
Del saken