Tor Espen Skoglund, daglig leder i Nortek Akvakultur.Foto: Nortek
Tor Espen Skoglund, daglig leder i Nortek Akvakultur.Foto: Nortek
Tor Espen Skoglund, daglig leder i Nortek Akvakultur.Foto: Nortek

Amerikanske InnovaSea overtar norske Nortek Akvakultur

Nortek Akvakultur vil bli slått sammen med InnovaSea sitt selskap, Realtime Aquaculture, for å danne InnovaSea Instrumentation.

Nortek Akvakultur har i dag miljømålinger på mer enn 300 lokaliteter i alle større produksjonsregioner i Norge, mens Realtime Aquaculture har utviklet trådløs undervannsteknologi som gir kundene en skalerbar løsning til overvåking av oppdrettsanlegg.

- Vi har nylig flyttet vår hovedvirksomhet fra Oslo til Bergen, noe som bringer oss nærmere næringen og våre største kunder. Dette oppkjøpet styrker vår posisjon ytterligere ved å gi oss tilgang til ny teknologi som vi tror kan åpne et nytt kapittel i hvordan vi jobber for å hjelpe våre kunder med å overvåke miljøforholdene i hver merd, sier Tor Espen Skoglund, administrerende direktør i Nortek Akvakultur i en pressemelding.

Han startet opp i selskapet i september i fjor, og kom da fra Aquality.

InnovaSea Systems er et teknologibasert selskap med hovedkontor i USA, som produserer fullintegrerte, kommersielle oppdrettsanlegg for åpent hav.

- Nortek Akvakultur fører oss nærmere næringen i Norge og har med et team av dyktige utviklere med unik kompetanse til å utvikle løsninger for bransjen. Å kombinere Realtime Aquaculture og Nortek Akvakultur er et logisk skritt for å øke aktiviteten i selskapet og utvide mulighetene både i Norge og globalt, sier David Kelly, administrerende direktør i InnovaSea i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken