Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Gir 87 millioner til kommersialisering av forskning

Totalt får 42 prosjekter støtte. De er forskningsmiljøer over hele landet innenfor helse, transport, landbruk, IKT, bioteknologi og nanoteknologi.

Det er gjennom programmet Forny 2020 hos Forskningsrådet pengene deles ut. Programmet gir penger til prosjekter som gjør at offentlig finansiert forskning kan bli til lønnsomme bedrifter og arbeidsplasser. Det er bare de mest lovende prosjektene som får pengestøtte til å bringe forskningsresultater nærmere eller helt frem i markedet.

- Det er kjempeviktig at vi satser stort på å lage butikk av all forskningen som skjer rundt om i landet. Forskningen må komme samfunnet til gode. Vi satser på de grensesprengende ideene for at de skal få en sjanse til å bli realisert. På den måten bidrar vi til et bærekraftig velferdssamfunn og flere lønnsomme arbeidsplasser, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Tildelingen er ekstra stor i år siden flere av Forskningsrådets programmer har gått sammen for å øke midlene til kommersialisering fra forskning.

Disse forskningsmiljøene får pengene: ARD Innovation i Akershus, Norfib i Akershus, Bellevacc i Akershus, Kjeller Innovasjon i Akershus, Augere Medical i Akershus, Bergen Teknologioverføring i Hordaland, Dronebud i Oslo, Inven2 i Oslo, Quine i Oslo, Valide i Rogaland, Literate i Tromsø, Medsensio i Tromsø, Norinnova Technology Transfer i Tromsø, Sintef TTO i Trøndelag, Alva Industries i Trøndelag, NTNU Technology Transfer i Trøndelag og Machine Prognostics i Aust-Agder.

( VILKÅR )
 
Del saken