Tråleren Molnes ble bygget om for et par år siden. Administrerende direktør Tore Roaldsnes i Nordic Wildfish liker ny teknologi.Foto: Nordic Wildfish/Camilla Aadland
Tråleren Molnes ble bygget om for et par år siden. Administrerende direktør Tore Roaldsnes i Nordic Wildfish liker ny teknologi.Foto: Nordic Wildfish/Camilla Aadland
Tråleren Molnes ble bygget om for et par år siden. Administrerende direktør Tore Roaldsnes i Nordic Wildfish liker ny teknologi.Foto: Nordic Wildfish/Camilla Aadland

Krillbåt og tråler spekket med ny teknologi fenget mest

Dette er de ti podkastene som ble mest lyttet til i år.

Den første Tekfisk-podkasten gikk på luften i januar i år, nesten tre måneder før nettsiden ble lansert. Siden har det kommet ny podkast hver eneste uke.

Podkasten som aller flest har lyttet til, er med administrerende direktør Tore Roaldsnes i Nordic Wildfish. Rederiet har bygget om tråleren «Molnes» for 100 millioner, og vil bestille ny tråler spekket med teknologi. Den kan du høre her:

Ny båt med ny teknologi ble også det som fenget nest flest. Aker Biomarines nye båt skal fiske etter krill i Sørishavet. Dette er det første fartøyet som er bygget spesielt tilpasset for krillfiske. Hva som er nytt med båten hører du her:

Den første podkasten, om Blue Lice og deres verktøy mot lakselus, er den tredje mest lyttede til av Tekfisk-podkastene. Den handler om gründer Lars-Kristian Opstad og hva som holder ham våken om natten. Hør mer her:

På fjerdeplass kommer podkasten om makrellstørjens tilbakekomst i Norge. Forsker Leif Nøttestad ved Havforskningsinstituttet mener det er et mirakel at den er tilbake. Hør mer om hva han tror er årsakene her:

Digitalisering i havbruksnæringen er noe som engasjerer, og to av podkastene på topp ti-listen handler om det. I den som er på femteplass forteller digitaliseringsansvarlig Trond Kathenes i Grieg Seafood om reisen de har vært gjennom:

I høst hadde vi liveinnspilling av podkasten på Statsraaden pub i Bergen med digitalisering av laksen som tema. Der fortalte Kathenes og daglig leder Erlend Haugarvoll i Lingalaks om bråmodningen som har vært i næringen og hvordan oppdretterne nå i større grad stiller krav til leverandørene. Denne podkasten den niende mest lyttede til i år:

Bente Torstensen er Nofimas første forskningsdirektør i Bergen. Hun mener det er viktig å se forbi lakselusen, og passe på at ny teknologi utvikles på fiskens premisser. Podkasten med henne er på sjetteplass:

Vi har hatt flere podkaster med gründere. Marius Strømmen, daglig leder i Havfront, som har utviklet verdens minste sløye- og kappemaskin er en av dem. Podkasten, der han forteller om reisen fra studentbedrift til gjennombrudd, er den syvende mest lyttede til:

En viktig premissgiver for mye av den næringsrettede forskningen innen fiskeri og havbruk, er Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Podkasten med administrerende direktør Geir Andreassen, som hadde 280 millioner kroner å bruke på forskning i år, er på åttendeplass:

På niendeplass er liveinnspillingen vi gjorde under NorFishing i Trondheim. Den handlet om fremtidens båtteknologi, og med på scenen var to som har bestilt ny fiskebåt, en verftsdirektør og en skipsdesigner. Hør mer om båtporno, nye båter og ny teknologi her:

Til sammen har vi hatt 47 podkaster i år, om en rekke ulike tema. Er det noe du savner eller vil høre mer om? Send oss gjerne en epost.

( VILKÅR )
 
Del saken