Ervik Havfiske er blant dem som vil bruke det nye forskningssenteret. 
Ervik Havfiske er blant dem som vil bruke det nye forskningssenteret. 
Ervik Havfiske er blant dem som vil bruke det nye forskningssenteret. 

Har fått 15 millioner til å skape et marint forskningssenter

Forskningssenteret kommer i Måløy, og initiativet kom fra næringslivet.

Det var Fylkestinget i Sogn og Fjordane som i dag vedtok 15 millioner kroner i støtte til realiseringen av et marint forskningssenter i Måløy i Sogn og Fjordane.

Måløy Marine Ressurssenter (MMR) er et samarbeid mellom marine bedrifter, Biovitenskaplig fakultet (BIOVIT) på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Måløy vidaregåande skule, heter det i en pressemelding. 

Initiativet til denne etableringa kom fra næringslivet, som ser forskning og utvikling (FoU) som en essensiell faktor for utvikling av bedrifter og samfunn på kysten. De marine bedriftene er store brukere av FoU-tjenester. I dag må disse kjøpes utenfor fylket.

- På denne måten vil forskningsmidlene brukes lokalt med alt det gir av lokal verdiskapning, arbeidsplasser, kompetansebygging og knoppskyting. Dette krever imidlertid at vi bygger et forskningsinstitutt som er av høy kvalitet i internasjonal målestokk, heter det i meldingen.

Lokale næringsaktører som Marine Harvest, Ervik Havfiske, Onshore Farming Solutions og Ecobait vil bli store brukere av Måløy Marine Ressurssenter.

( VILKÅR )
 
Del saken