Tekmar 2018.Foto: Anders Furuset
Tekmar 2018.Foto: Anders Furuset
Tekmar 2018.Foto: Anders Furuset

Nå er teknologikonferansen Tekmar i gang

Fiskevelferd er hovedtemaet under den to dager lange konferansen som åpnet i Trondheim idag.

- Alt går som det skal. Alle foredragsholdere for første halvdel av dagen er allerede på plass, og det har heldigvis ikke vært noen utfordringer med vær og fly såvidt jeg vet, sier Leif Magne Sunde til IntraFish rett før åpningen av Tekmar.

Spisset konferanse

Sunde jobber i Sintef Ocean, som er arrangør av teknologikonferansen som foregår ved Trondheims største konferansehotell, Clarion Hotel & Congress. Årets konferanse er den 16. i rekken.

- Den i år er den mest spissede konferansen vi har hatt. Vi skal ta de store, viktige diskusjonene om fiskevelferd. Dette er et område mange følger med på. Samtidig er det et område som ingen enkeltaktører eier, men et felles ansvar for mange, sier Sunde.

zoomKonferansegeneral: Leif Magne Sunde i Sintef Ocean
Konferansegeneral: Leif Magne Sunde i Sintef Ocean

Ønsker et «Lykkeland» fra Hitra

Statssekretær Roy Angelvik (FrP) holdt åpningsforedraget. Han snakket blant annet om utviklingstillatelser, betydningen av norsk sjømat i økonomien, kunnskapens betydning, og så videre.

- Hele vår velferd, alt vi lever av og alt vi lever for, kommer fra havet, sa Angelvik.

Statssekretæren snakket også om dramaserien «Lykkeland» som i høst sendes på NRK. Serien handler om Stavanger på begynnelsen av 1970-tallet, og hvordan etableringen av oljeindustrien påvirket samfunnet.

- Neste år ønsker jeg meg en dramaserie om havbruksnæringen. Handlingen kunne gjerne ha blitt lagt til Hitra i 1969, da Grøntvedt-brødrene satte ut den første smolten, sa Angelvik.

( VILKÅR )
 
Del saken