Inge Berg, eier og administrerende direktør i Nordlaks-konsernet går over i ny stilling på nyåret. Foto: Marius Fiskum
Inge Berg, eier og administrerende direktør i Nordlaks-konsernet går over i ny stilling på nyåret. Foto: Marius Fiskum
Inge Berg, eier og administrerende direktør i Nordlaks-konsernet går over i ny stilling på nyåret. Foto: Marius Fiskum

Gründeren i Nordlaks trapper ned

Inge Berg blir direktør for strategi, konsept- og prosjektutvikling i Nordlaks, mens Eirik Welde blir ny konsernsjef.

Eirik Welde (42) er i dag administrerende direktør for Nordlaks Smolt AS.

- Nordlaks er inne i en ekspansiv periode med investeringer de nærmeste årene på mellom fire og fem milliarder kroner i blant annet to Havfarmer, et av Norges største RAS-anlegg for smolt på Innhavet, ny brønnbåt og videreutvikling av prosessanlegget på Børøya. Det er avgjørende for oss at kjernedriften går helt optimalt samtidig som vi har fullt fokus på at alle utviklingsprosjektene styres på best mulig måte, sier styreleder Kjell Bjordal i en pressemelding.

zoomNy sjef i Nordlaks. Styreleder Kjell Bjordal (fra v.), Eirik Welde og Inge Berg
Ny sjef i Nordlaks. Styreleder Kjell Bjordal (fra v.), Eirik Welde og Inge Berg

- Fremsynt strateg

Inge Berg, som er grunder og største eier i Nordlaks, har vært leder av selskapet siden starten i 1989. Han vil nå ha fullt fokus på langsiktig strategisk videreutvikling av selskapet, og ha ansvaret for å følge opp de store prosjektene som er igangsatt.

- Inge Berg har gang på gang vist seg som en fremsynt strateg som på en vellykket måte introduserer ny teknologi og nye løsninger til havbruksnæringen. Styret er glad for at vi har interne lederressurser som nå kan ta seg av kjernedriften slik at Inge kan konsentrere seg om investeringsprosjekter og strategisk utvikling av selskapet, sier Bjordal.

zoomAdministrerende direktør Eirik Welde i Nordlaks Smolt på byggeplassen på Innhavet i Nordland i november 2016.
Administrerende direktør Eirik Welde i Nordlaks Smolt på byggeplassen på Innhavet i Nordland i november 2016.

Vil bruke tiden på utvikling

Både Welde og Berg fortsetter i nåværende stillinger frem til nyttår.

- Hvis vi skal klare å få til en bærekraftig vekst i norsk havbruksnæring så krever det at vi har fullt fokus på både drift og utvikling, og at vi klarer å tenke nytt om de utfordringene næringen har i dag. Etter mange år i sjefsstolen gleder jeg meg til å kunne bruke all min tid på slike prosjekter og å ha et sterkere fokus på fremtid og utvikling enn hva som er mulig med dagens organisering. Jeg har full tillit til at Eirik vil lede Nordlaks videre på beste måte, sier Inge Berg i meldingen.

Welde har bakgrunn som veterinær og kom til Nordlaks Smolt (tidligere Smolten) i 2006 som biologisk leder, og har vært administrerende direktør siden 2012.

( VILKÅR )
 
Del saken