Thomas Liseth, en av to gråundere i Marine Fish Trade.Foto: Pressefoto
Thomas Liseth, en av to gråundere i Marine Fish Trade.Foto: Pressefoto
Thomas Liseth, en av to gråundere i Marine Fish Trade.Foto: Pressefoto

Vil gjøre kjøp og salg av fisk mer effektivt og trygt

Gründerne bak Marine Fish Trade vil digitalisere handelen av marine råvarer.

Marine Fish Trade AS er et nyetablert selskap som utvikler en internasjonal handelsplattform der målet er å forbedre prosessen ved kjøp og salg av marine råvarer.

- Vi vil rette oss mot alle deler av bransjen og i første omgang vil vi konsentrere oss om hvitfiskmarkedet, sier gründer Thomas Liseth i Marine Fish Trade i en e-post til Tekfisk.

Plattformen skal redusere risikoen for svindel og gjøre det mulig å håndtere langt større volumer med samme tilgjengelige ressurser, ifølge en pressemelding.

- Frigitt tid, og mer transparent kommunikasjon vil blant annet kunne gi mulighet for mer relasjonsskapende aktiviteter, som alltid har og mest sannsynlig alltid vil være en viktig suksessfaktor innenfor kjøp og salg av marine råvarer, sier Liseth i meldingen.

Teamet som står bak Marine Fish Trade har sammen med utvalgte selskaper i bransjen identifisert utfordringer og jobbet frem løsninger for de mest sentrale verdidriverne ved handel av marine råvarer i et internasjonalt marked.

Neste fase for selskapet er å få inn investorer for raskere realisering av tjenesten, og knytte til seg mennesker og miljøer som vil være med å forme industrien i årene fremover, heter det i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken