På innsiden av en norsk brønnbåt.Foto: Cflow
På innsiden av en norsk brønnbåt.Foto: Cflow
På innsiden av en norsk brønnbåt.Foto: Cflow

Slik skal de bli en mer komplett leverandør til fiskeri- og havbruksnæringen

PG Flow Solutions har kjøpt Cflow.

De to selskapene har hatt et nært samarbeid over flere år. PG Flow Solutions er spesialist på væskehåndtering og pumper, mens Cflow har spesialisert seg på håndtering, lagring og transport av levende fisk.

- Vi har levert pumpe- og væskehåndteringssystemer til fartøyer innen akvakultur- og fiskerinæringen i mer enn tre tiår. Gjennom oppkjøpet av Cflow styrker vi tilbudet vårt innen dette viktige markedet med førsteklasses produkter og løsninger som kompletterer vår egen produktportefølje. PG Flow Solutions og Cflow skal i fellesskap bli en enda bedre samarbeidspartner for kundene våre, og utvikle innovative, industrielle løsninger for fiskeri- og akvakulturnæringen verden over, sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions i en pressemelding.

Cflow holder til i Langevåg utenfor Ålesund, og har 71 ansatte. Etter oppkjøpet av Cflow vil Norvestor eie 58 prosent av aksjene i PG Flow Solutions, mens øvrige aksjer er eiet av styret og ledelsen i selskapet.

På oppkjøpstidspunktet vil konsernet ha omtrent 190 ansatte. Selskapene har blitt enige om å ikke offentliggjøre de finansielle detaljene rundt transaksjonen, ifølge pressemeldingen.

PG Flow Solutions fikk i sommer kontakt på levering av en stor sjøvanns-sirkulasjonspumpe til verdens første LNG-drevne brønnbåt, som underleverandør til Cflow.

Selskapet skal også levere åtte store sjøvanns-sirkulasjonspumper til Kerko Seatrans’ nye brønnbåt, og ferskvannsgeneratorer til to hekktrålere som Vard bygger for Havfisk og Nergård Havfiske.

( VILKÅR )
 
Del saken