Blue Legasea-klyngen kunne feire tildelingen torsdag.Foto: Pressefoto
Blue Legasea-klyngen kunne feire tildelingen torsdag.Foto: Pressefoto
Blue Legasea-klyngen kunne feire tildelingen torsdag.Foto: Pressefoto

Blue Legasea rykker opp og får nasjonal klyngestatus

Den marine klyngen blir nasjonalt ekspertsenter.

Norwegian Centre of Expertise (NCE) er det nest høyeste nivået i det norske klyngeprogrammet.

42 partnere

Klyngen Blue Legasea i Ålesund ble i dag tildelt NCE-status av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen under en seremoni i Oslo.

- Dette er fantastiske nyheter og en anerkjennelse til arbeidet som er lagt ned i vår region av bedriftene i den marine og biomarine industrien. Fiskeflåten, prosessindustrien på land og det store spekteret av utstyrsprodusenter arbeider hver dag knallhardt for å øke verdiskapingen i næringen, sier Wenche Uksnøy klyngeleder i Blue Legasea i en pressemelding.

Blue Legasea arbeider for økt bærekraftig ressursutnyttelse, verdiskaping og lønnsomhet for norsk fiskerinæring og tilgrensende industri.

Klyngen består av 42 partnere fra hele den marine verdikjeden. Dette inkluderer fiskeriselskap, landbasert prosessindustri, teknologi og utstyrsleverandører samt forskingsaktører, akademia og kliniske miljøer. 

- En anerkjennelse

Biotech North-klyngen og bioprospekteringsmiljøet i Tromsø blir også en viktig samarbeidspartner fremover.

- Formålet med klyngen er å styrke Norges konkurransekraft innen fangst, prosessutvikling, produktutvikling og markedsføring innen sjømatnæringen. Dette ønsker vi i Aker BioMarine å bidra til og vi er glade for denne utmerkelsen som er en anerkjennelse av klyngens arbeid, sier Ingeborg Tennes i Aker Biomarin i meldingen.

Her kan du lese kommentar-artikler fra klyngeleder Wenche Uksnøy:

( VILKÅR )
 
Del saken