Rolf Nordmo, daglig leder i Codfarm og Aquaculture Innovation.Foto: Camilla Aadland
Rolf Nordmo, daglig leder i Codfarm og Aquaculture Innovation.Foto: Camilla Aadland
Rolf Nordmo, daglig leder i Codfarm og Aquaculture Innovation.Foto: Camilla Aadland

Denne gangen har han tro på å få til torskeoppdrett

For ti år siden gikk en rekke norske torskeoppdrettere konkurs. Daglig leder Rolf Nordmo i Codfarm er ikke redd for å prøve på nytt.

I fjor fikk selskapet levert 100.000 torskeyngel fra Nofima, og til jul skal oppdrettstorsken selges til Spania.

- Torsken har blitt mer en tamfisk. Den oppfører seg veldig likt laks i merden, svømmer rundt i stim og er rolig. Den går ikke løs på notveggen, og prøver å komme seg ut slik som oppdrettstorsken gjorde for 10-15 år siden, sier Nordmo i denne podkasten.

Codfarm er eid av Aquaculture Innovation, som igjen er eid av Norsk Havbrukssenter. Eierne der er Torgnes-familien, som har prøvd seg på torskeoppdrett før.

Sykdom, torsk som prøvde å rømme, mye torsk på en gang, lave priser og finanskrise er noen av grunnene til at det gikk galt sist. Nordmo mener forholdene er helt annerledes nå. 

- Nå har vi fjerde generasjon oppdrettstorsk, som har raskere tilvekst, mindre kannibalisme, og den er ikke interessert i å rømme. Jeg har tro på at det er fullt mulig å få til lønnsomt torskeoppdrett, sier Nordmo.

Codfarm samarbeider med Nofima, Skretting og Insula om torsken som nå går i merder i Brønnøysund.

I podkasten kan du høre mer om planene videre, hva som er utfordringen med å få til torskeoppdrett, og om noen er interessert i å gå inn med penger. Det gjør du ved å trykke på spilleren over, gå på Soundcloud, eller søke opp Tekfisk i podkastspilleren din. Her finner du Tekfisk i Itunes

14. november blir det live innspilling av podkasten på Statsraaden pub i Bergen. Tema er digitalisering av oppdrettslaksen, og Sondre Eide i Eide Fjordbruk er en av dem som blir intervjuet. Det er åpent og gratis. Mer informasjon og påmelding finner du her

Her er podkastene våre samlet, og her er noen utvalgte episoder:

( VILKÅR )
 
Del saken