Rognsorteringsmaskin.Foto: Aqua Gen AS
Rognsorteringsmaskin.Foto: Aqua Gen AS
Rognsorteringsmaskin.Foto: Aqua Gen AS

Grieg og AquaGen skal samarbeide

Grieg Seafood har inngått en langsiktig strategisk samarbeidsavtale med avlsselskapet AquaGen. Grieg Seafood Rogaland skal produsere stamfisk og rogn av AquaGen-stamme ved egne anlegg i Erfjord.

Avtalen omfatter også rognleveranser fra AquaGen til selskapets produksjon i Rogaland, Finnmark og på Shetland, skriver AquaGen i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver de videre at begge parter har stor tro på stamfiskproduksjon i sjø som et middel for å oppnå sterkt seleksjonstrykk for tilvekst og overlevelse under de mest relevante miljøforhold.

- Selskapene har også felles interesse for i større grad å ta i bruk produksjonsdata for å forstå laksens biologi bedre og bruke denne kunnskapen for å videreutvikle produksjonsprosessene. Vi i AquaGen ser frem til å ha et tett samarbeid med Grieg Seafood, sier Nina Santi, administrerende direktør i AquaGen, i pressemeldingen.

Rognproduksjonen til Grieg Seafood Rogaland er lokalisert til Erfjord i Suldal kommune. Selskapet Erfjord Stamfisk ble kjøpt opp av Grieg Seafood i 2011. Den gang eide Erfjord Stamfisk 27,5 prosent av avlsselskapet Salmobreed, som ble solgt til Benchmark i 2014.

( VILKÅR )
 
Del saken